stoineff

За новата политика. Вярвате, или не Фейсбук е създаден за да печели от вас!

Не мога повече. От няколко дни в една от най – популярните соц. мрежи в България – Фейсбук се въртят дебати около новата политика на компанията. В резюме става дума за това, че споделената информация във всеки профил е възможно да бъде предоставен и на трети страни. Това означава, че някой ваш статус може да бъде предоставен на ДАНС, ЦРУ, или МОСАД ... а може би и на някой друг рекламодател.

Естествено във връзка с егоцентризма и болестното състояние на 99% от потребителите на мрежата всички започнаха да се притесняват от тази нова политика. Естествено кака Гина от Люлин се приеснява, че Фейсбук ще каже на мъжа и, че миналото лято си е чатила с Гошо (водопроводчика) и са ходили заедно да поправят теч на тръба в СПА хотел.

Гошо пък се притеснява, че кореспонденцията му с клиника за трансоперации ще бъде публикувана във вестник „Жълтини от Надежда”, където ще стане ясно на комшиите му какво е сексуалната ориентация.

Най – тежък е проблемът на Асен, който е пуснал на майтап статуса: „ В момента дрискам! Рядко щастие е да видиш такова произведение на изкуството. Ще омажа парламента с ла*на”. Той се притеснява, че написаното може да му осигури престой в ТВО Белене., или поне глоба след проверка от ДАНС.


Кифлата Нина обаче казва: „ Не ми дреме за това кой и за какво ще ползва информацията за мен. Важното е накрая да стигне до Митко Пайнера”

Тези, които не са схванали сарказъма в горните редове е време да спрат да четат ( ако не са спрели вече). Фейсбук създаде толкова болни и пристрастени към егото си хора, колкото вероятно не е имало никога досега в историята на човечеството.

Декларации от рода на : Аз не искам да плащам за Фейсбук”, „ Всичко, което публикувам в моя профил е обект на авторско право” и подобни са меко казано смешни. Моля ви се спрете да се излагате.

ИИИИИИ още нещо. Пичове... и мацки, баби и дядовци... Фейсбук не съществува за да ви угажда на прищявките, да ви съхранява тоновете безполезна информация и глупостите, които си мислите, че са важни. В общия случай тези неща са важни единствено и само за вас, а съхраняването на тази информация онлайн (ИЗНЕНАДА) - струва пари.

Някой трябва да плати сметката. И повярвайте в този свят няма безплатен обяд. Ако искате приемете, че Фейсбук е проект на службите, който да ви следи. Ако искате го приемете като проект създаден да манипулира и моделира мнението ви и да ви подтиква да купувате (с рекламите). Ако искате го приемете като една огромна ИТ компания развиваща се с бясна скорост и печелейки от вас. Ако не се сещате как ще ви обясня...
Ама друг път. Дотогава... или спрете да ползвате Фейсбук и Интернет, или спрете да мрънкате и приемете, че вашето местоположение, имена, лични данни и т.н. се събират ежедневно и използват... както е модерно да се казва – „от трети страни”... много ви поздрави.

Публикацията е написана в отговор на СПАМ, който залива мрежата " 

(Бел.авт. - ебаси смешката)

В отговор на новата политика на "Facebook" Декларирам, че всички мои лични данни, фотографии, рисунки, кореспонденция, и така нататък, са обектите на авторското ми право (съгласно Бернската конвенция). Опитите се да се легитимира прехвърлянето на лични данни към трети лица "по подразбиране" от 01.01.2015 година са законно нищожни, тъй като аз предварително и публично забранявам подобни действия. За търговска и друга употреба на всички по-горе обекти на авторското право във всеки случай трябва да има мое писмено разрешение. "Facebook" вече е публично дружество. Ето защо за всички потребители на тази социална мрежа е Препоръчително е да поставят на страниците си такова "съобщение за поверителност", в противен случай (ако обявлението не е публикувано на страницата поне веднъж), автоматично ще се разреши използването на данните от страницата, вашите снимки и информация, публикувана в съобщение на стената на вашата страница. Всеки, който чете този текст може да го копира на стената в "Фейсбук". След това ще бъдат защитени законите за авторското му право. Това комюнике алармира "Facebook" за това : разкриване, копиране, разпространение на личните ми данни, или всякакви други незаконни действия по отношение на моя профил в Социалните мрежи са строго забранени!"

Ето какво казва пък Фейсбук в условията си за ползване (вижте тук) -
Точка 2.4
Когато публикувате съдържание или информация, използвайки настройката Публично, това означава, че позволявате на всички, дори и на лица извън Facebook, да имат достъп до тази информация и да я използват, както и да я свързват с вас (т.е. вашето име и снимка на профила).

related

Свят 7935074912318751431

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item