stoineff

Хероин за 13 милиона е задържан у трафиканти от Свиленгад

В Свиленград е пипната поредната пратка хероин на стойност над 13 милиона. Задържани са баща и син, които е трябвало да придвижат стоката към Западна Европа.

heroin-svilengrad-13



Бащата - 60-годишният Сребрю Сребрев от Свиленград, и неговият 32-годишен син Михаил Сребрев са задържани за 72 часа в следствения арест. В най-скоро време ще се гледа и мярката им за постоянно задържане под стража. Хероинът – 112 кг, е открит край свиленградското село Щит на няколко метра от турската граница. Двамата роднини са имала задачата да го отправят по канала за Западна Европа.

Това съобщи днес на нарочна пресконференция окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов. Заедно с него присъстваха главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и заместник-председателят на ДАНС Ваня Стефанова.

heroin-svilengrad-13

Акцията по залавянето на пратката е по предварително получен сигнал и е проведена в нощта на 10 и 11 ноември. Хероинът е намерен само на няколко метра от границата ни с Турция, скрит в трудно достъпна местност, където рядко стъпва човешки крак, уточни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той направи още няколко уточнения за двамата задържани. Те били земеделци и имали ниви близко до граничната бразда и това им е дало куража да започнат да се занимават с пренасянето на дрога през границата. Освен това престъплението на бащата не му е първи път. Той лежал 17 години в затвора за убийство и отвличане. Напуснал е затворническата килия в Старозагорския затвор през юни 2011 година.

heroin-svilengrad-13

След като бащата и синът са арестувани в апартамента им е направен обиск. Открити са незаконни боеприпаси, пистолет, телефони и сим карти. Какво значи това, следствието ще си каже думата след като завърши с разследването.

related

новини бг 2646360721162850894

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item