stoineff

Интервю: Борбата с тероризма трябва да започне от бежанците

Темата за акцията на ДАНС и Специализираната прокуратура днес в няколко региона на Южна България бе коментирана от Румен Петков от АБВ в интервю за bTV. 

Според него, системата за национална сигурност е пробита по отношение на борбата срещу тероризма и ако искаме да успеем, трябва да почнем от бежанците, които вече са у нас.

В интервюто бившия вътрешен министър, в страната има много случаи в един апартамент да се регистрират по 300 и повече чужденци и това не прави впечатление на ДАНС и МВР. „Знаем ли кои са тези хора и какво търсят у нас, още повече че след време те изчезват от адреса и никой не може да ги намери”, допълни Петков.

Петков каза, че е скептичен, че ще се стигне до истината за случая с изчезналите тефтерчета на Филип Златанов

Интервю: Борбата с тероризма трябва да започне от бежанците
Интервю с Румен Петков за bTV

„В ДАНС през последните години няма ефективност нито с наркотрафика, нито с разпространението на дрогата, нито по антитерористичната дейност. Контрабандата в България достигна чутовни нива, черния пазар надмина белия”, каза още в интервюто бившият вътрешен министър.

Според него, чужди маркетингови компании вече са се отказали да мерят нивото на нелегалния внос у нас, защото той расте неудържимо и е с ужасяващи размери. Петков се обяви за отделянето на ГДБОП от ДАНС, защото като структури те са много различни.

related

Политика 8905218554665470964

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item