stoineff

Бербатов се отказа от брат си


На Димитър Бербатов му дойде до гуша да оправя семейните бакии.

 Мине се не мине и някой от членовете на голямата му фамилия звъни по спешност на футболната ни звезда, за да търси помощ. Най-често родата иска пари.

Димитър трудно преживя непримиримата война между родителите му Маргарита и Иван, който ескалира тези дни в мъчителен развод. След това бившият национал е принуден да търпи и постоянните дрязги на мама Маргарита с жена му Елена. Тежък удар върху самочувствието му са и твърденията на английската преса, че баща му е участвал в групово изнасилване, пише „Уикенд“.


Сега Димитър е принуден да премине през поредното фамилно изпитание, което този път е свързано с брат му Асен. По-малкият от двамата братя отдавна си има големи проблеми с правосъдието и винаги е разчитал на батко си да плаща за греховете му. Асен така и не успя да направи нещо значимо във футбола, а успехите на далеч по-известния и богат роднина сякаш още по-уверено го бутат към пропастта.

Асен е убеден, че той също има право да е богат и да се вози в лъскава лимузина, но така и не намира начин да си набави благата по честен начин. И се обръща към друг доходоносен, но и много рисков бизнес - разпространението на наркотици.


Поне в това го подозира прокуратурата, която и в момента опитва да докаже в съда, че Асен Бербатов е опитвал да разпространява наркотици. Ако бъде доказана вината му, братът на футболната ни звезда може да влезе в затвора за 8 години и да плати солидна финансова глоба.
Съвсем естествено семейството на Димитър очаква, че нападателят на "Монако" за пореден път ще вземе нещата в свои ръце и ще плати необходимата сума, за да измъкне брат си от лапите на родното правосъдие. Само че този път Митко е твърдо решен да устои на фамилната атака. Той и друг път се е ръсил солидно за лудориите на братлето си, но търпението му се е изчерпало.

"Димитър въобще и не иска да чуе за родата. Все по-рядко се сеща за България, а върне ли се, гледа да навести приятелите си от лудите му години в ЦСКА или да свърши малко работа около фондацията му. Въобще и не поглежда към родния Благоевград. Осъзнава, че там го чакат само неприятности и алчни роднини, които знаят само да викат: „Дай", твърдят приятели на футболиста, който в момента печели доста добри пари с изявите си във френското първенство.

Малцината му верни другари са посветени в плановете на Митко след края на футболната му кариера той да остане да живее във Франция. Съпругата Елена е харесала тамошния начин на живот, а и страната е достатъчно отдалечена от тъжната родна действителност и фамилните проблеми.

„Митко остана близък единствено с майка си Маргарита. Тя го е възпитавала, през годините го държеше изкъсо и е страхотен авторитет в живота му. Затова и Бербо толкова страдаше, че мама не се разбира с жена му.

Двете са силни натури и няма как да мелят в една и съща воденица. Но поне в последно време спряха с откритата война и се задоволяват да си отправят тихомълком по някой удар под кръста. Отдалечеността на Монако с Благоевград доста помага да се спазва добрият тон в семейството на Митко", с усмивка коментират негови приятели от младежките му години в ЦСКА.

Пак според тях Бербатов категорично отказал да плаща за греховете на брат си Асен въпреки настоятелните молби на майка му. Двамата не са си говорили от месеци и едва ли наближаващите коледни празници ще са подходящ повод за размразяване на ледовете.

„Бербо се отчая от Асен. Последният имаше шанс да се кротне и да започне някакъв бизнес със заемите, които му даваше Митко. Но и съревнованието вътре в семейството му се отрази много зле. Единият подкара скъпи модели на мерцедес и на другия моментално му се прииска да има своя лимузина. Сега е късно да търсят път един към друг, а и нямат желание да го търсят", коментират в Благоевград проблемите на Асен Бербатов.
Далеч по-успелият му брат има и друга причина да не фокусира вниманието си върху постоянните семейни драми. Митко се е заел с нелеката задача да прави планове за бъдещето си след края на футболната си кариера. У нас той развива фондация, но тя е с благотворителна мисия и няма как да го храни, след като окачи бутонките. Близки и не чак толкова приятели на футболната звезда постоянно го атакуват с какви ли не фантастични оферти за печеливши бизнеси.

Засега Бербатов пасува и се оглежда за нещо наистина сигурно, за да не изгори с милионите, както го направи батко му Любо Пенев. Шефовете на сегашния му отбор "Монако" също са му предложили да продължи да се занимава с футбол дори и след като прекрати активната си кариера. Нищо чудно да го сложат треньор на някоя юношеска формация, докато натрупа опит за нещо по-сериозно.

Самият Бербатов неведнъж е признавал, че е готов един ден да се върне у нас и да смени Боби Михайлов на президентския пост в БФС. Но за тази му амбициозна задача Бербо ще трябва да се въоръжи с мощни приятели, защото в противен случай каузата му е обречена.

related

Спортни новини 3900488631841656642

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item