stoineff

Това е второ изнасилване на детето с увреждания от Дебелт

Последни новини. Разпитват свидетел, който присъствал на сексуалното насилване на българско дете в средецкото село Дебелт.

 Вторият циганин изгледал целия сеанс в тоалетната на ОУ „Антон Страшимиров” и през цялото време се подигравал отстрани. След това сам разказал всичко на полицията, съобщава „Флагман.бг”.


11-годишният Гошко е дете със специални образователни потребности и много трудно се говори с него. Той не спирал да плаче и много трудно говорел. При опитите да бъде разпитан става ясно, че това е второ посегателство върху него от страна на циганина Брайко.
От Агенцията за закрила на детето отказват изявления по случая, тъй като е започнало разследване.

Наблюдаващият прокурор по случая в Средец обясни, че това е особено жестоко престъпление, но тепърва ще се установява дали е само едно и само един ли е участникът. До момента е ясно, че има свидетел. Извергът Брайко също си е признал, че това е вторият път, при който напада момченцето, но казал, че първия път не успял.

В петък директорката на училището не е дала изискания от нея списък на всички деца от осми клас. Според прокуратурата, от нейна страна не са предприети навременни мерки.

Днес ще разпитват Брайко пред съдия в Средец. Свикват и извънреден Педагогически съвет, на който той вероятно ще бъде изключен от това училище и ще го преместят в най-близкото – това в Средец, което предполага, че и там ще се създаде паника.

Директорката на ОУ "Антон Страшимиров" Таня Вангелова обясни, че на входа на училищните тоалетни ще монтират камери като една от мерките за сигурността на децата със специални образователни потребности тук, тъй като Гошко не е единственият. Ресурсният учител на момченцето е много притеснен и отказва да говори.

В социалните мрежи вече организират мирен протест в подкрепа на семейството на Гошко. Хората ще се съберат в сряда от 13 часа на автобусната спирка на главния път Средец - Дебелт.

related

Регионални 6186493125416806655

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item