stoineff

Какво пазаруваме онлайн


Мобилните апарати са най-предпочитаните стоки

В сферата на технологичния живот и бързоразвиващите се онлайн услуги, пазаруването никога не е изглеждало по-лесно, достъпно и удобно. Онлайн магазините, предоставят широк избор на своите посетители, нещо повече, сега те имат възможността да сравняват цени на стоки и услуги, с оглед взимането на най-евтиното и правилно решение, съобщават от kaymu. Онлайн платформите, отвориха врати пред потребителите и за световните пазари, както и разшириха достъпа до по-голям асортимент.


Електронният бизнес промени мисията, визията и стратегиите, които фирмите използват, за да увеличат своите печалби, съответно това се отрази и на начина, по който крайният потребител взима решение за покупка. В днешно време потребителят може да намери абсолютно всичко, което му е необходимо само с няколко клика, през компютър, телефон или таблет.

Международната платформа за електронна търговия kaymu, подбра някои от най-често търсените и продавани стоки. Според проведено изследване на компанията около 62 % от хората пазаруват редовно онлайн. Определено сред най-предпочитаните стоки са техниката, като тя заема 42% от търсенето. От този сектор най-поръчвани са мобилните телефони както и аксесоарите за тях. Телевизорите също представляват интерес за крайния потребител, особено когато могат да бъдат намерени на по-ниски цени, отколкото в търговската мрежа.

На второ място се нареждат дрехи и аксесоари. 

С най-голямо търсене сред дамите, около 27%. Един от плюсовете да пазаруваш дрехи онлайн е, че спестяваш време, средства и нерви в обикаляне по магазините. Всяка една платформа позволява да върнем или заменим артикул, в определен срок, така че да се избегнат негативи.

Книгите представляват интерес за 15 % от потребителите.

 Интересен факт е, че електронният носител е по-предпочитан от хартиения. Въпреки това, те заемат трето място според проведеното изследване. Най-предпочитани са криминалните романи, след което се нареждат енциклопедии и автобиографии.

Аксесоарите за дома заемат четвърто място с 10 %. 

Много често, хората освежават домашната обстановка чисто и просто с аксесоари, вместо с досадни и скъпи ремонти. Смяната на пердетата, възглавничките на дивана или кувертюрите могат да направят домът ви различен и уютен.

Интернет търговията даде възможност за развитие и на сектор услуги. Все още доверието към тях не е достатъчно голямо, но очакванията на специалистите е това да се промени до няколко години. Въпреки това 6% от потребителите се доверяват на услугите предлагани в електронните магазини.

По-голяма част от потребителите са склонни да купят даден продукт онлайн когато се предлага безплатна доставка. Средностатистическата онлайн кошница за 2014г. е 350 лв като тенденцията е до края на 2015 г. да бъде около 600 лв.

related

Онлайн бизнес 6447456833190754175

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item