stoineff

Изстрелването на совалката Орион се отложи ( Гледайте на живо)


НЮ ЙОРК, 04 Дек. Изстрелването на космическата совалка Orion беше преместено в 07:17 местно време 14:05 българско време . Това съобщиха от Националната въздухоплавателна и космическа администрация на САЩ (NASA).



Новите космически кораби на NASA - Orion  са доставени до ракетната площадка в Кейп Канаверал и "В момента, всички системи са готови да работят," - отбелязват експерти.

По-рано, старта беше "отложен поради някои технически въпроси", съобщиха от отдела.
От NASA информираха, че "в района на космодрума е забелязана лодка." "Експертите работят, за да се гарантира, че лодката напуска района," - се казва в изявление на организацията.

Представители на американската космическа агенция съобщиха, че стартът на совалката вероятно ще се състои.
Космически кораб от следващо поколение ще осъществи тестов полет, който ще продължи четири часа и половина, като ще обиколи Земята два пъти, преди да се спусне в Тихи океан, на около 600 мили от бреговете на Калифорния. Полетът ще бъде първият критичен тест за системите на "Орион" като авионика, контрол на височината, парашути и топлинен щит.

Днешният изпитателен полет ще е първата голяма стъпка в посока на бъдещата "една малка стъпка" на марсианската повърхност.

Гледайте на живо:



Broadcast live streaming video on Ustream

related

Технологии 339899439447290234

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item