stoineff

Ужасяваща самолетна катастрофа - 155 пътника сред които 16 деца са загинали

Последни новини. Самолет със 161 души на борда загуби връзка с контролната кула по време на полет от Индонезия до Сингапур, предаде АФП.


 Полет на AirAsia от Сурабая до Сингапур е загубил контакт с Джакарта в 7.55 часа местно време”, каза говорител на транспортното министерство.

„Еърбъсът” е излетял от международното летище Джуанда в Сурабая в 5.20 часа местно време и е трябвало да пристигне в 08.00 часа (02.30 часа българско време)в Сингапур.



В самолета има 155 пътници и шестима членове на екипажа. Сред пътниците са 16 деца и едно бебе.

Самолетът на малайзийската компания Air Asia е разполагал с гориво за едва 4,5 часа полет. Малайзийският премиер Наджиб Разак изрази опасения, че самолетът е сполетян от „голяма трагедия”. В момента шест кораба и два хеликоптера са изпратени на мястото, на което самолетът е засечен за последен път и където бяха открити първите останки.

Изгубилият се от радарите самолет на малайзийската авиокомпания АirAsia, е паднал в океана, съобщава "Интерфакс", позовавайки се на индонезийски медии. Според местните журналисти в района на остров Белитунг са намерени обломки от самолета. Засега обаче няма официално потвърждение на тази новина.

Според предварителната информация причина за трагедията са най-вероятно лошите метеорологични условия в района.

Самолетът, изпълняващ полет QZ8501 от Индонезия в Сингапур, изчезна от екраните на радарите, след като пилотът поиска промяна на курса в 6,17 ч. местно време.

related

Свят 244016075070328736

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item