stoineff

Поредено убийство на дете от полицай в САЩ

Прокуратурата на окръг Сейнт Луис се е извинила, че не е публикувала всички материали, свързани с убийството на афроамериканец от полицай във Фъргюсън.




Днес са били публикувани по-рано взети от приятел на загиналия показания по делото. Според тях Дарън Уилсън е застрелял Майкъл Браун в гръб.

Според приятеля на Браун инцидентът с полицая е станал, само защото момчетата са вървели по път за автомобили. За кражбата на цигарите Уилсън нищо не е знаел. Полицаят заявил, че стрелбата му е реакция от неподчинението на момчето.

На 24 ноември съдебните заседатели призна Уилсън за невинен. Това и доведе до протестите в редица американски градове.

Десетки хиляди хора излязоха на марш по улиците на Вашингтон, Ню Йорк, Бостън, Окланд и Чикаго с искане от властите да обърнат внимание на смъртта на афроамериканците от ръцете на органите на реда.

Във Вашингтон пристигнаха близките на онези, чиято смърт разбуни обществото. От Фергюсън – майката на Майкъл Браун, от Кливлънд – майката на застреляния заради детски пистолет Тамир Райс, от Ню Йорк – майката на задушения заради нелегална търговия с цигари Ерик Гарнър. В негова памет е и надписът на плакатите: „Не мога да дишам!”.

В Сан Франциско и Окланд се провежда „лежаща” протестна акция. В Бостън митингите прераснаха в безредици. Полицията арестува 23 души.





related

Свят 7144179999492117631

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item