stoineff

Всичко за преждевременната еякулация

Много мъже се сблъскват с проблема около преждевременната еякулация. Статистиките сочат, че 30% от тях са в зряла възраст. От най-нови проучвания става ясно, че това оказва влияние над сексуалността и е проблем не само за силния пол, но и за техните половинки.
Какви са причините за поява на преждевременна еякулация?


От редки изключения се диагностицира, че този симптом се подава на лечение, независимо от възрастта на мъжа. Преди да бъде назначено такова се налага да се постави точна диагноза и да се обясни, в резултат на какви последици е.
Причините могат да са както самият страх от неуспеха, така и бивши неуспешни опити; нередовни сексуални контакти; психологически конфликти; депресивни състояния и физическо неразположение.
Страх от неуспех – мъчителни спомени от миналото могат да са главна причина за неуспех и пълноценно изживяване в секса.
Нередовен полов контакт – когато мъжът прави секс рядко, това увеличава хипер възбудимостта му.
Психологически фактори – ерекция, преждевременна еякулация могат да влошат отношенията у двамата партньори. Така се оформят неосъзнати последващи фактори като отмъщение от страна на жената и желание за самонаказване от страна на мъжа.
Депресия – тук се оформят два вида депресия и те са явна или потисната. И двете депресивни състояния повлияват либидото у мъжа.
Болка – невралгия и болки в ставите и костите могат да доведат до болезнени усещания в тестисите и пениса. Това често принуждава мъжът да стигне до преждевременна еякулация. Сутрешната ерекция невинаги води до подобен род усещания, но понякога дори болка от проникването у жената, може да накара мъжа да свърши по-бързо.
Лечение на преждевременна еякулация – типовете лечения са много, в зависимост от самите причинители. Понякога е достатъчно да се мине даден курс на лечение, включващ психотерапия, а в други ситуации лечението да продължи по-дълго. Според френския сексолог Жанин Уесо е разработен ефективен метод за справяне със сексуалното разстройство. В методите му се набляга на поведенческа реакция, терапия и хипноза.
Според лекарите този проблем се дължи преди всичко на настройка в главата, за която може да помогне само един сеанс при психотерапевт.
Управление на ерекция и справянето с преждевременна еякулация – когато мъжът почувства приближаването на еякулацията, той може да подаде знак на партньорката. Така с механично стискане на половият член, спермата се връща отново, без да навлиза в уретрата. Мъжът променя ритъмът на движения и може да спре в зависимост от нивата на възбудимост.

За справяне с проблема на неуспеха, се използва хипноза и на база получената информация се измислят метафори или внушения, които пациента чува периодично и става по-уверен в себе си.

related

Здраве 7614556525830615056

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item