stoineff

Запали се гръцки ферибот с 411 пътници и 55 души екипаж на борда


На гръцки ферибот с 411 пътници и 55 души екипаж е избухнал пожар.
Корабът се е намирал край остров Корфу в Адриатическо море, предаде ДПА. Частната телевизия "Мега" съобщи, че огънят е тръгнал от гаражното отделение на кораба и бързо се е разпространил.


Фериботът "Норман Атлантик", който е собственост на гръцката компания АКАК, е пътувал от източното пристанище Патрас за италианския град Анкона. Няма данни за пострадали.
Въпреки силните ветрове гръцките власти продължават операцията по евакуирането на 478 души от горящия италиански ферибот, предаде Франс прес. Според гръцкото министерство на морския транспорт сред пътниците има 268 гърци. Гръцките пристанищни власти пък съобщиха, че екипажът на ферибота се състои от 22 италианци и 34 гърци.

Няма информация за загинали хора. Евакуирането на пътниците е затруднено от лошите метеорологични условия – проливен дъжд, градушка и силни ветрове, чиято сила достига 10 от 12-степенната скала на Бофорт.

related

Свят 1976560574625434302

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item