stoineff

От понеделник ни очаква още по - голям студ и мраз. Температурите ще паднат до - 20 градуса

Нова порция вледеняващ студ ще обхване от следващата седмица България с нахлуване на студен въздух от северозапад.


 Още от понеделник се очаква арктически студ да достигне територията на страната, съобщават от НИМХ. Живакът ще падне трайно под нулата, като се очаква да достигне и до минус 18 градуса, а във вторник и сряда няма да може да се вдигне над нулата и през деня.
Най-ниски ще са температурите в нощта срещу 8 януари, когато в Североизточна България минималните ще спаднат до минус 15 градуса. Максималните отново ще са отрицателни.


Утре от запад ще се заоблачи и на места ще превалява дъжд и сняг, а по пътищата ще има условия за поледици. Вятърът ще се усили. В 19 области е обявен жълт код за силни ветрове. Температурите ще започнат да се понижават.

На места от запад на изток ще превали дъжд, в планините и североизточните райони – сняг. Атмосферното налягане ще се понижава и вече ще бъде по-ниско от средното за януари. В ранните часове на места е възможно да се образуват поледици. Минималните температури сутринта ще са от минус 4 до 1 градуса. Максималните ще са от 1-2 градуса в североизточните райони, до 8-10 градуса в западната половина на Горнотракийската низина. В София минимална минус 4, максимална около 4 градуса.

От КАТ-София призоваваха хората, които ще се прибират след празниците в столицата, да тръгнат по-рано и да не чакат късните часове.

related

новини бг 8137763767943768594

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item