stoineff

Съдят бащата убил с особена жестокост 7 годишното си момиченце

Окръжният съд в Русе даде ход на делото срещу Пламен Петров, който миналия Великден преби до смърт 7-годишната си дъщеря Пламена. 


Подсъдима е и съпругата му Емилия, която не е оказала помощ на детето. Обвинителния акт извади на бял свят излязоха ужасяващи подробности за начина, по който е била убита малката Пламена. Детето е било пребито от баща си последователно с метла, точилка и ритници по цялото тяло, включително и по главата.
Пламен Петров

38-годишният Пламен Петров е обвинен в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост на първокласничката Пламена. Той преби до смърт детето си на 20 април 2014 г. в дома си, в присъствието на по-малката си дъщеря Десислава, която тогава е била на 4 години. 33-годишната му съпруга е обвинена за това, че при непосредствената опасност за живота на детето, не й се притекла на помощ.

Пламена е починала заради разкъсване на сърдечния мускул при ударите. Поводът на агресията на Пламен е било неподчинението на момиченцето – той я накарал да чете урока си на глас и тъй като не му харесало как чете, я наказал в ъгъла с вдигнати ръце. След като детето се уморило и свалило ръцете си, бащата й ударил няколко шамара и я накарал да коленичи върху черупки от орехи и да клекне 100 пъти. Отказът на Пламена довел и до бруталния бой.

В същото време съпругата на Пламен - Емилия, стояла пред лаптопа в стаята и не реагирала по никакъв начин на писъците на момиченцето. Когато Пламена спряла да диша, бащата разбрал, че нещо не е наред. Семейството се обадило на тел. 112, Пламен се опитал да прави изкуствено дишане на дъщеря си и без да дочака линейката, с кола на познат я закарал в болницата. Детето обаче било починало още в апартамента.

Психологическата и психическата експертиза на двамата обвиняеми показа, че те са вменяеми. Въпреки че и двамата са лекувани от различни психически разстройства, няма данни, че са психично болни, и носят отговорност за действията си.

Подсъдимите пожелаха делото да се гледа при съкратено съдебно следствие, при което бяха разпитани само двама свидетели – майката на Пламена, която е разведена от години с Пламен, и приятелят на подсъдимия, който е присъствал на смъртоносния побой.

related

Регионални 3712991688256484240

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item