stoineff

Новият Corvette Z06 с 650 коня под капака

Новият Corvette Z06 ще е най-мощният автомобил в 62-годишната история на марката и най-мощният в гамата на General Motors. 

Той се задвижва от нов бензинов 6,2-литров компресорен V8 двигател с максимална мощност 650 к.с., налични при 6400 об/мин. Максималният въртящ момент от 881 Нм е на разположение при 3600 об/мин и продължава да тегли купето до 5400 об/мин. Двигателят може да се комбинира със 7-степенна механична скоростна кутия или 8-степенна автоматична трансмисия.
Corvette Z06

Компре-сорът и междинният охладител са монтирани между двата реда цилиндри. Новият агрегат може да се похвали с директно впръскване, активен мениджмънт на горивото и изключване на половината цилиндри, когато не се използва цялата мощност, като по този начин значително се намалява разходът на гориво в населените места. На външен вид новото поколение на Corvette Z06 се отличава с множество спойлери, които подобряват аеродинамиката и увеличават притискателната сила на автомобила към пътя. Като опция се предлага специален пакет Z07, който включва допълнителни аеродинамични елементи, спирачки Brembo и гуми Michelin Pilot Super Sport Cup. Допълнително се предлагат и карбонови компоненти .
Corvette Z06

Новата мултимедийна система може да прави запис на шофирането с най-важните параметри като скорост, ускорение, време за една обиколка и странично ускорение. Водачът може да прави промени в работата на окачването, стабилизиращата програма, спирачките и асистента за максимално бърз старт чрез специален селектор. За по-прецизното завиване на автомобила той е оборудван с електронен диференциал с ограничено приплъзване.

related

Технологии 8312717995432080375

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item