stoineff

Отново ще идва края на света! Този път ще ни унищожава комета

Краят на света ще настъпи на 25 май тази година. 

С това предположение френския астроном Ерик Жулиен шокира световната общественост, като сериозно се аргументира за предсказанието си.

Според чуждестранния експерт апокалипсисът ще настъпи след падане на кометата Швасман-Вахман в Атлантическия океан. Сблъсъкът ще е толкова чудовищен, че може да предизвика вълни и цунами с височина 200 метра.

Отново ще идва края на света! Този път ще ни унищожава комета

Жулиен, който в момента живее в Хавай, е изчислил, че вероятността това да се случи е 95%.


 Най-засегнато ще е Източното крайбрежие на САЩ. Ще бъдат ударени много градове и селища, а жертвите могат да достигнат около 58 млн. души. В зоната на бедствието ще попаднат със сигурност Маями, Ню Орлиънс, Карибите, бразилски градове, крайбрежието на Венецуела. Вълната ще достигне Ню Йорк и Вашингтон, то там ще е с далеч по-скромна височина – 50 метра.

От сблъсъка ще бъдат засегнати и други части на света. Ще пострадат и крайбрежията на градове в Португалия и Испания, също и Гибралтар. Гигантска вълна ще удари и част от Канада. Предполага се също, че заради цунамито могат да се задействат подводни вулкани. В Африка също могат да се очакват сериозни проблеми, ако се окаже вярно предположението на френския астроном.

Шефът на обсерваторията в Рожен Никола Петров е скептичен за апокалипсиса.

„Шансът кометата да се удари в Земята не е 95%, не е дори и 5%. Шансът е нулев. 

Небесното тяло се беше приближило до нашата планета преди 1-2 години и сега няма как да направи обратен завой и да се върне, за да ни удари. Може да мине покрай Земята, но категорично мога да заявя, че до сблъсък няма да се стигне“, коментира Никола Петров, пише в. „България днес“.

Той беше категоричен, че подобни изказвания имат за цел да предизвикат страх и интерес у хората, но в тях няма нищо вярно.

По данни на НАСА за последен път кометата Швасман-Вахман се е приближила доста близко до Земята през 1947 г.

related

новини 2943454114105881849

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item