stoineff

Митко Дамянов и съпругата му са разстреляни

Последни новини. Убитият мъж в столичния квартал "Витоша" е Митко Дамянов, бивш строителен предприемач.


 Разстреляната жена е съпругата му Наталия Дамянова, която е и негов съдружник. Двата трупа лежат на земята до кооперациите на улица "Йордан Стубел" между номера 11 и 13.


60 души са се жалвали през 2011 г., че са били ужилени от застреляния тази вечер строителен предприемач Митко Дамянов. Те твърдели, че са попаднали в капана на пирамида, която присвоила от тях около 5 млн. лв. от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки.
Според жалбата до тогавашния прокурор Борис Велчев управителите на фирмите "Ю Ем Би Груп"АД и "Крами-КМ" ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев са изоставили недовършени три кооперации в София. Това станало, след като събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата и ипотекирали имотите.

Част от хората, които са платили между 450 и 600 евро на кв. м, трябвало да извадят от джоба си още по 600 евро на кв.м, за да платят за довършването на един от строежите и да върнат банковия кредит, усвоен от фирмите.

Митко Дамянов извършва строителната дейност през една от фирмите си – „Крами-КМ”. Делата в нея обаче явно не вървят добре, защото през 2010 г. той сключва договор с „Инвестбанк” и залага цялото имущество на фирмата, за да изтегли заем в размер на 1 млн. 480 евро.

Месец след това той получава запорно съобщение от банка ДСК, на която пък дължи 96 253 лева. Освен в двете банки, към момента на убийството Митко Дамянов е имал запори и в ОББ.

Освен със строителство Митко Дамянов се е занимавал и с търговия с хранителни продукти, внос и износ. Той е правел това чрез друга от фирмите си – „Мега фуудс груп”, където е бил съдружник с йорданеца Тарек Омар Абид Ал Наби Крис.

Застреляният столичен бизнесмен Митко Дамянов Дамянов участва или е участвал в управлението и собствеността на общо 7 фирми, показва справка в системата за фирмена информация "Дакси".

Това са "Крами МВ", ЕН И ЕМ ООД, "Елвимекс", "Ю ЕМ БИ ГРУП", "Кристина-89", "Вени" ООД и "Крами- КМ".

В ЕН И ЕМ ООД и в "Крами МВ" Митко Дамянов е съдружник със съпругата си Наталия Александрова Генадиева - Дамянова.

На 4 април 2011 г. "24 часа" публикува разследване, според което 60 ужилени от две строителни фирми са подали жалба до главния прокурор Борис Велчев.

Хората твърдят, че са попаднали в капана на пирамида, която присвоила около 5 млн. лв. от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки.

Те обвиняват управителите на свързаните фирми "Ю Ем Би Груп"АД и "Крами-КМ" ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев, че изоставили недовършени три кооперации в София, след като събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата и ипотекирали имотите.

related

София 9089703949011654437

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item