stoineff

Ужасяваща трагедия в Сандански. Момче се дави пред погледа на приятелите му, които опитват да го извадят от ледената вода

Мартин Янчев рискува живота си да го спаси пред погледа на двама зрели и безучастни мъже, мокър до кости шокираният младеж не получи помощ от никого, докато с Мариан Николов правят опити да спасят най-добрия си приятел. Пише изданието struma.com


Сандански оплака и погреба вчера 20-годишния Андон Пасков. Момчето, което потъна в необезопасен водоем край града пред очите на приятелите си. Нелепо и страшно! Жестока трагедия, разтърсила курортния град! Над 100 съученици и приятели на Дончо го изпратиха в последния му път. Андон си отиде. Живи, но с травма за цял живот останаха две момчета, чиито подвиг не бива да забравяме, приятелите му Мартин и Мариан. Мартин Янчев е момчето, което рискува живота си, за да помогне на потъващия Дончо и е в шок от преживяното.

Мартин вчера окъпа в сълзи най-добрия си приятел Дончо и се укорява, че не е успял да го спаси.

 А се хвърлил в студената вода, под леда с дрехите и успял на два пъти да го докосне, мъчил се кански с риск за собствения си живот и всичко това пред очите на двама възрастни мъже, които безучастно гледали отстрани битката за живот на това момче. "Дайте въже, моля ви, помогнете, са думите изречени неколкократно от Мартин в опит да привлече вниманието на зяпачите - големи мъже. Единствено Мариан се опитва да помогне, но безуспешно. Дончо потъва във водоема. Марти и Мариан излизат ужасени на брега. Мартин мокър до кости.
В същото време около мястото на смъртта започват да се събират полицаи, пожарникари, служители от бензиностанцията в съседство и никой сякаш не забелязва мокрия и премръзнал Мартин. Така мокър до кости той се прибира у дома в кв. Спартак, по пътя го срещат таксиджии, хора, били на мястото и никой не спира с автомобила си, за да помогне на героя. Нито пък полицията се интересува от състоянието на Мартин, да направят опит да го стоплят или да извикат родителите му, за да го приберат. Безчовечно отношение към едно дете - герой.
Мариан също е уплашен до смърт, но стои от страни и стоически наблюдава как ще открият приятеля му Дончо, до последно двете момчета имали надежда, че ще бъде намерен жив! Герои, това са Мартин и Мариан, независимо от фаталния изход на тяхната битка за спасяване живота на Дончо. Въпросът е защо "Големите" мъже, наблюдаващи битката им не се спуснаха да помогнат на тези деца и имаше ли шанс Дончо да живее, ако намесата на полиция, спешен център и свидетели беше навременна и по-адекватна?! Въпроси, които си задават момчетата, били на фаталната ледена пързалка. Въпроси, които ще останат без отговор. Налице е трагична смърт, травма и две белязани от преживяното момчета.

Длъжни бяхме да опишем подвига на Мартин и Мариан, защото те не трябва да живеят с угризения на съвестта! Направили са всичко по-силите им. с нечовешки усилия са се борили да спасят Дончо. А това, че са отишли да се пързалят, за което ги критикуват голяма част от нашите форумци, ще кажем само - Да, това е грешка! Но е грешка на младостта, а не порок, който трябва да осъждаме.


Приятелката на удавилия се във водоем в местността Ушите в Сандански Андон Пасков е бременна в 6-ия месец.

 Това коментираха близки на младежа вчера, в деня, когато Андон беше погребан. Момичето също е от Сандански, но двамата живеели заедно в Благовеград, където той е студент в ЮЗУ, съобщава struma.bg.
„Андон е бил много щастлив от новината, че ще става баща. Той съобщил, че любимата му е бременна на приятелите си, всички я приели много добре”, разказа първата учителка на Андон - Мария Янкова.

Вчера Андон беше погребан в гробищния парк на Сандански, десетки приятели, роднини и близки го изпратиха в последния му земен път. Всички са потресени от трагедията.

Биологичната му майка, която го е родила в АГ отделението на санданската болница, на шестия ден след раждането го оставила в отделението. Момчето пораснало в семейството, което го е осиновило. За жалост сега и той оставя дете сираче.

related

Регионални 2423604901352847031

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item