stoineff

Последни новини: Почина Росица Янакиева

Последни новини. Перник. Депутата от Перник и заместник председател на Народното събрание Росица Янакиева е починала тази нощ. Това съобщават от АБВ в Перник.


Депутатът от АБВ и бивш кмет на Перник получи тежък мозъчен кръвоизлив на 6 януари и бе приета във ВМА. Оказа се, че кръвоизливът се дължи на аневризма на мозъчен съд, за която Янакиева не подозирала.
Тя се бори за живота си 20 дни след спукана аневризма в мозъка и спешна безкръвна операция. Отиде си от този свят на 60 години.

росица янакиева


В началото Янакиева започва да се подобрява, но по-късно състоянието й се влошава поради основното й заболяване - тежка хипертония.


През последните дни бившият кмет на Перник бе в дълбока кома.

По непотвърдена информация втори тромб е запушил кръвоносни съдове в мозъка и той буквално е умрял от липсата на кислород. Така Янакиева изпадна в дълбока кома и въпреки усилията на медиците, не успя да се пребори за живота си.

Росица Янакиева е родена на 7 юли 1954 г. в Перник. Завършила е специалност "Химия" в СУ "Св. Климент Охридски". Започнала е работа като технолог в завод "Пектин". Била е директор на окръжния младежки дом и енергетик в цех в пернишката "Топлофикация".


Янакиева бе депутат в 40-то Народно събрание от БСП. От 1995 г. до 2005 г. тя е кмет на най-голямото пернишко кметство - "Изток". В продължение на два мандата е кмет на Перник. Била е и член на управителния съвет на Демократичния съюз на жените.

От 1995 до 2005 г. е кмет на кметство “Изток”, а от 2005 г. до местните избори е народен представител от Коалиция за България.

През 2007 година БСП я издига за кандидат-кмет на Перник и Янакиева печели изборите.

На 30 октомври 2011 година тя за втори път става кмет на Перник след балотаж и спечелени 52.94% от гласовете.


related

Политика 8492304967774406704

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item