stoineff

Има ли полицейски произвол и превишаване на правомощията при задържането на Добринка?

Добринка Божилова, която разказа как е била пребита от полицаи в метрото, твърди, че е загубила съзнание, защото й се губели моменти. Тя твърди, че отишла да изпрати свой приятел и заради това не носела документи със себе си. Именно липсата им и проверката става повод за пререканието с полицаите.

„Излязох с 10 лева в джоба. Останахме пред касите, докато дойде влака и си говорехме. В този момент към нас се приближи полицай от охраната на метрото и ни поиска личните документи. Моят познат извади картата си, а аз казах, че ще се обадя на мъжа ми да ми донесе моята. Живеем на 2 минути от метрото. Полицаят обаче се държеше грубо и арогантно и ни каза да го последваме в служебната стая” разказа пловдивчанката. Напрежението ескалирало , когато мъжът, който бил с Добринка , предупредил униформения да спазва дистанция, защото „миришел на лук”, разказва Добринка пред TrafficNews.bg.

По думите й забележката вбесила полицая и той тръгнал да слага белезници на мъжа.

„Започнах да го увещавам да не го прави, защото ще се легитимирам след малко. Той се обърна към и каза: „Ти да мълчиш!” И ме цапардоса. След това започна да ме налага яростно”, разказва Добринка. Смята, че е загубила съзнание, защото й се губили моменти. Когато се свестила, видяла, че полицаят удря мъжа с белезниците.

В това време пристигнали съпругът й, който се обадил на 112. Пристигнали линейка и две полицейски коли. Бърза помощ откарала жената в Пирогов, където лекарите й залепили разцепената скула и й дали болкоуспокояващи. След това патрулката я върнала във Второ районно, където полицаите я задържали за 24 часа. Срещу нея е повдигнато обвинение за хулиганство и за това , че била нарекла полицая „боклук” и го напсувала.

„Държаха ме цял ден в килията с отоци по лицето. Не ни дадоха нито вода, нито храна, нито лед”, разказва премеждията си Добринка. Задържаният мъж също бил с обвинение за хулиганство. Той е с фрактура на ръката и е в гипс.

Ето и официалната информация по случая, предоставена от МВР:


На 18 януари около 21.00 часа на метростанция „Надежда“ служителка на касата поискала съдействие от сектор „Метрополитен” към СДВР. По нейна информация жена и мъж във видимо нетрезво състояние започнали да се държат грубо и арогантно, защото тя отказала да им продаде билети. Двамата продължили да отправят обиди и към пристигналия униформен служител. При опит да ги задържи, той леко е пострадал. Служителят е подал сигнал към колегите си от столичното Второ РУ. Пристигналият на място полицейски екип е отвел двамата в районното полицейско управление. По случая се извършва проверка, образувано е и досъдебно производство.”

related

Пловдив 847246636938818437

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item