stoineff

Видео от атаката във Франция, при която загинаха четирима заложника и един терорист

В мрежата бе публикувано и първото видео от атаката на спецчастите в Париж. 

На него се вижда как районът около еврейския магазин буквално е „почернял” от представители на френските части.
Те обграждат входа, след това се чува взрив, вижда се огън и хора започват панически да бягат, скривайки се зад брониран автомобил.

Един от ръководителите на полицаите призна, че те са действали донякъде на своя воля, когато разбрали, че братята Куаши са мъртви. Притеснявали са се, че Амеди Кулибаи може да изпълни заканата си и да убие заложниците си. По време на акцията обаче са загинали четири от тях, а други четирима са в много тежко състояние с опасност за живота в болниц.а. Това бе и причината за появата на критики във френски онлайн медии, според които спецчастите са действали прибързано.

Смразяваща кръвта снимка показва само част от ужаса в еврейския магазин в Париж, където терористът Амеди Кулибали взе заложници. На кадъра се вижда как убит заложник лежи безжизнен на пода. При трагедията загинаха най-малко четири заложници.
Амеди Кулибали бе убит при щурм на специалните части, след като по-рано в петък той взе заложници в еврейски магазин за кашер храна. Сред заложниците имаше жени и деца. Той заплашваше да ги убие, ако полицията се опита да щурмува барикадиралите се терористи от клането в изданието „Шарли ебдо“ в печатница северно от френската столица.


След края на трагедията, приключила с ликвидирането на терориста, израелски източник съобщи, че 15 заложници са спасени, а френският президент Никола Саркози потвърди смъртта на четирима души. Междувременно полицията остави отцепен магазина, на чийто под продължавах да лежат телата на убитите.

Кулибали също е отговорен за убийството на полицайката в четвъртък. Сега се предполага, че тази атака може да е бил провален опит за нападение по еврейско училище.

Жена, посетител на кошер магазина, описа управителя му Мишел Емсалем като „мил“ и „търпелив“ мъж. 37-годишната Латифа Бенджамаа заяви: „Той е мил, добър и вежлив. Той не бе религиозен. Често хода до магазина, а съм мюсюлманка“. Все още не е ясно, дали управителят е замесен в инцидента. „Според мен това (атентата) няма нищо общо с религията. Моята религия не позволява да се убива. Тези хора са имали друга цел. Те не са го направили в името на Аллах“, каза още Бенджамаа.

related

Свят 2674968048105722185

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item