stoineff

Земетресение3,9 по Рихтер разтресе Твърдица и региона

Трусът тази сутрин в района на Твърдица е бил с магнитуд от 3,9 по Рихтер, съобщиха дежурните сеизмолози в БАН. 


Те имат станция точно в района на Твърдица и според тях магнитудът от 3,9 е точен. Земетресението е на 210 км източно от София и е усетено най-силно в Твърдица и в околните населени места. Огнището на земетресението по данни на БАН е южно от селата Боров дол и Жълти бряг, североизточно от Шивачево, северозападно от Голямо Чочовени, по поречието на река Беленска, Сливенско.

Дежурните потвърдиха, че земетресението в района на Твърдица няма нищо общо с това станало през нощта в района на Карнобат. Няма вторични трусове в Сливенско, няма данни и за материални щети. Все още е рано да се каже и в кой разлом точно е станало земетресението.

От ОДМВР-Сливен съобщиха, че няма сигнали за щети, за уплашени хора, за пострадали. Един екип е отишъл на място в селата да провери обстановката, засега няма никакви сигнали за проблеми след земетресението.

Според данните на Европейския сеизмологичен център магнитудът на земния трус е 4,4 по Рихтер, епицентърът е на 16 километра западно от Сливен.

Земетресение беше усетено в Сливен малко след 8:15 ч. тази сутрин. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център трусът е с магнитуд 4.4 и е регистриран в 8:16 ч. БНТ обаче съобщи, че от БАН са регистрирали 3.9 по Рихтер.
Епицентърът отначало беше посочен на 15 км източно от Твърдица и 20 км западно от Сливен, а впоследствие "приближен" на 18 км от Сливен. Точните координати на епицентъра са 42.71 северна ширина и 26.11 източна дължина, а данните за дълбочината също се променят. Дълбочината е 4 км.

Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН трусът съобщава, че дълбочината е 2.9 км на 42.72 северна ширина и 26.09 източна дължина и е с магнитуд 3.9.

related

Регионални 7772924269914611537

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item