stoineff

Ислямска държава ще гори живи кюрдски бойци

Ислямистите организираха извратен парад, по времето на който кюрдски бойци, оковани в клетки, бяха изложени на показ като животни по улиците на град в Ирак. 

На потресаващото видео е мрачно ехо на съдбата, сполетяла йорданския пилот, който бе изгорен жив от терористите. „Ислямска държава“ планира да екзекутира по същия начин пленените кюрди, твърдят постове в социалните мрежи.

Мрачната процесия се е състояла в град Киркук в северозападен Ирак, богатият на петрол бастион на кюрдите. Парадът най-вероятно е отмъщение за това, че кюрдските сили влачиха телата на членове на „Ислямска държава“ по улиците на града по-рано този месец. В четириминутното видео 17 иракски кюрди са возени в клетки на каросериите на пикапи, докато активисти развяват знамената на „Ислямска държава“ и автомати Калашников, а съдбата кънти от радостни възгласи. В края на клипа дългата редица от клетки изчезва в залеза над главите на тълпата от екстремисти.

Видеото бе разпространено в светлината на атаката на „Ислямска държава“ по военновъздушна база, където 320 американски морски пехотинци в момента обучават иракските сили за сигурност. При атаката по базата Ейн ал Асад бяха убити осем ислямисти, дегизирани като иракски войници. Преди това ислямистите поставиха под свой контрол града Ал Багдади в западната част на Ирак. Градът е само на около 15 километра от базата, в която американските военни тренират 7-ма иракска дивизия и иракски пилоти.

Екстремистите започнаха атаката си, след като лоши атмосферни условия преустановиха въздушните удари. Нападението бе водено от осем терористи-камикадзета, следвани от 15 екстремисти. При нападението американските военни не са били в пряка опасност, защото са се намирали на няколко мили, но са загинали двама иракски войници. Няколко други са били ранени.

related

Свят 2428687912016759175

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item