stoineff

Има странни неща около вчерашната катастрофа на самолета „Еърбъс” А 320

Катастрофата на германския самолет „Еърбъс” А 320 вчера над Френските Алпи, бе коментирана в студиото на Нова телевизия от летеца Цвятко Луканов.

 Той бе скептичен към коментираните досега версии и откри доста странни неща в самолетната катастрофа.
„Има няколко случая в авиацията, при които се предприема аварийно снижение, но вчерашната катастрофа с А 320 не е от тях. При такива случаи самолетът снижава бързо, за да избегне проблем, например разхерметизация, докато в случая с германския самолет това не е било така”, твърди пилотът.

Според него, дори двигателите да спрат, машината ще се държи във въздуха и ще лети още доста дълго време. „За мен е странно, че екипажа не подава сигнал за бедствие, единият пилот би трябвало да сигнализира веднага при проблем. Същото положение бе и при изчезналия полет на малайзийската компания отпреди година”, посочи Луканов.

Той бе категоричен, че съвременните самолети много трудно изпадат в ситуация да са неуправляеми. „Не е реално да има и обледеняване на „Еърбъса”, това се случва при други годишни времена, макар че това не може да се изключи напълно”, каза още пилотът.

Подробности за катастрофата четете тук

related

новини 7142459690056149930

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item