stoineff

Филм на Ал Дажазира: Много от днешните българите с власт и пари са били шпиони на Тодор Живков

Година преди да направи филм за съседната ни Македония, катарският телевизионен канал "Ал Джазира",

 наричан "Арабският CNN" направи подробен репортаж и за България. Тогава в страната вървяха несекващи протести, но не това е най-важното.
Медията изпрати в страната ни журналиста Глен Елис, за да разследва многократните сигнали за корупция по високите етажи, както и причината за продължилите с месеци демонстрации преди година. Материалът на Елис е представен с думите: „От повече от година насам България - модерна държава-членка на ЕС се бори със своята противоречива история и се разкъсва по кой път да поеме." В самото видео пратеникът на "Ал Джазира" споделя мнението си, че Комисията за разсекретяване на досиетата на бившите агенти на ДС е показала шокиращи разкрития.

„Този орган разкри, че много от тези, които са се издигали в годините след края на Студената война, споделят общо минало – преди са имали своите роли като шпиони и информатори за твърдолинейния диктатор от съветската епоха Тодор Живков. Сред бившите сътрудници има премиери, президенти, епископи, бизнесмени и топ журналисти“, казва Глен Елис.
Но най-добре вижте самия филм


related

Политика 666271357761342868

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item