stoineff

Бедствие: Червен код в Смолян, Кърджали и Хасково

Половината град Смолян е без ток.

 Много населени места в областта също са без електричество. Това важи и за цялата община Рудозем. Там се очаква днес да се обяви бедствено положение. Кметът на града Румен Пехливанов разказа, че се налага да се монтира агрегат на една от бензиностанциите, защото няма и гориво за снегопочистващата техника, съобщи Нова телевизия.

В цялата област има забрана за движение на тежкотоварни автомобили, а леките автомобили трябва да се движат само с вериги, дори в рамките на областния град. Десетки са закъсалите автомобили.

Червен код за опасни метеорологични явления е обявен за днес в областите Хасково, Кърджали и Смолян поради обилни валежи. Оранжев код за снеговалеж е обявен за други 10 области – Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище и Разград. За останалата част на страната предупредителният код е жълт, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.


Поради обилен снеговалеж е ограничено движението на товарни автомобили с тегло над 10 тона по автомагистрала „Тракия“ от Траянови врата в посока София и от София в посока Траянови врата. Временно е спряно движението на такива автомобили и по автомагистрала „Люлин“ в двете посоки, както и по пътищата Дупница-Самоков и Самоков-Ихтиман.

related

новини бг 5586555103020326274

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item