stoineff

Заловиха пратка с 27 тона кокаин на стойност 90 млн. долара

Кокаин за 90 млн. долара бе конфискуван в Боливия. Пратката с тегло от 27 тона е една от най-крупните в историята на борбата с трафика на наркотици, съобщиха местни медии, цитирайки министъра на вътрешните работи Уго Молдиш.

Пратката е била задържана в град Санта Крус. Дрогата е трябвало да отпътува за Чили, а оттам с кораб за Ливан, откъдето да бъде разпределена за пазарите в Западна Европа. Кокаинът е бил укрит в опаковки от тонизиращ чай мате. Стойността на пратката се оценява на 90 млн. долара.

Както е известно, Боливия е един от най-крупните производители на кокаин в света. От началото на 2015 г. властите са провели около 600 операции срещу наркотрафикантите, по време на които са заловени над 1 тон кокаин. През 2014 г. бяха конфискувани общо 22 тона.

Производството на кока, от чиито листа се прави дрогата, обаче е разрешено. Самият президент на Боливия, Ево Моралес, в миналото е бил производител на кока. Моралес и един от най-яростните защитници на бизнеса, въпреки натиска на международната общност кока плантациите да бъдат закрити.

related

Свят 6503366371870448234

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item