stoineff

Европа попари исканията на Гърция за 1.2 милиарда евро

Последни новини. Атина се надяваше, че ще успее да избегне приближаващата се финансова криза, като се опита да си върне 1.2 милиарда евро от спорни фондове от нейните банкови резерви, когато гръцкото правителство бе уведомено, че няма право да получи парите, пише Financial Times.

Тези фондове са част от предоставените 48.2 милиарда евро, получени от кредитори от еврозоната с цел рекапитализирането на гръцките банки през 2012 година. Около 10,9 милиарда евро от тези пари останаха неизползвани, като от тях 1.2 милиарда евро са в кеш.
Правителството на Гърция смята, че фондовете са изпратени по грешка обратно към властите еврозоната миналия месец, когато под натиска на Германия финансовите министри на страните от еврозоната се съгласиха всички оставащи в структурите, имащи за цел спасяване на банките, пари да бъдат върнати във фонда на спасителната програма на еврозоната.
Но в сряда, по време на конференцията за заместник-министрите на финансите на страните от еврозоната, на Гърция бе казано, че тези 1.2 милиарда евро не са върнати по грешка във фонда на спасителната програма на еврозоната и кешът ще остане там
Очаква се Гърция да остане без кешови средства най-късно до 9 април.

related

Свят 9054115319587159685

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item