stoineff

За по-хуманен интернет призова Моника Люински

Бившата стажантка в Белия дом Моника Люински припомни на Конференцията за технологии, шоубизнес и дизайн /TED/ във Ванкувър за своите премеждия в битката си срещу дигиталния тормоз в мрежата, съобщи агенция Франс прес.


Любовната афера на Люински с президента на САЩ Бил Клинтън предизвиква един от най-големите скандали в Белия дом през 1998 година. 41-годишната бивша стажантка открито сподели на какви унижения е била подложена след медийния шум около нейната персона. Тя се описа като една от първите жертви на дигиталните издевателства. В речта си на конференцията във Ванкувър Люински изтъкна, че интернет е създал култура, при която потребителите масово се радват на публичните унижения на нарочените индивиди.

В този ред на мисли тя призова за по-хуманна мрежа в бъдеще. Това е втората публична изява на Моника Люински, след като тя изчезна от погледа на медиите през 2005 година. Преди това тя говори на конференция на сп. "Форбс" през октомври миналата година, посветена на младите таланти до 30-годишна възраст.

Във Ванкувър тя отново припомни тормоза, през който е преминала. "На 22 години аз се влюбих в своя началник. На 24 години понесох всички опустошителни последици. Аз съм една от малкото 40-годишни, които никога не биха искали да бъдат отново на 22 г.!"

Според Люински скандалът около нея е бил широко подхранен и от дигиталната революция. Нейното слово бе аплодирано със ставане на крака от участниците в конференцията. Люински иницира кампания за борба срещу дигиталния тормоз. "Много хора по света ги сполетя моята съдба. Цяла армия от потребители, в повечето случаи анонимни, могат да ви забият нож в гърба с ужасните си слова! А те причиняват нелечими рани!"

Прочети още на: http://www.dnes.bg/mish-mash/2015/03/20/monika-liuinski-si-pojela-po-humanen-internet.257959

related

новини 2580256463235508581

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item