stoineff

Профайлър: Убиецът на детето е негов близък (вероятно жена)

Профилът на вероятния убиец на детето, намерено в куфар край Пасарел, продължава да подлага на изпитание както разследващите, така и криминалните психолози, които опитват да насочат полицията по верните следи.
 Своят принос в тази посока дава в интервю за „24 часа” и Росен Йорданов, криминален психолог, бивш зам.-директор на Института по психология към МВР.


Според Йорданов, изказаните от негови колеги теории, че убиецът е заможен човек и непременно мъж са „фриволни заключения”. Той смята, че убийството е извършено от близък човек на жертвата - майка, баща, баба, леля, някой, който се е грижил за него от самото начало.

„Не искам да съм категоричен, но според мен това е дело на жена”, казва психологът. Той се базира на „импулсивните действия на убиеца”, по-типични за жена. „детето е било една допълнителна тежест за самия извършител, а и той явно трудно се оправя в живота”, твърди Йорданов.

Самото поставяне на трупа на момченцето в ембрионална поза навежда на мисълта за майка, която може и да не е неговата биологична родителка, анализира психологът. „Извършителят или се е организирал, или е бил подпомогнат от друг човек. Обикновено в такива случаи говорим за млад човек, около 30 години, по-скоро жена”, казва още Росен Йорданов. Според него, момченцето може да е имало някакви проблеми, например ментални или друго заболяване, което е изисквало специални грижи и това да е дошло в повече на човека, който се е грижил за него.


Психологът е убеден, че убиецът следи публикациите в медиите по случая, но предполага, че и той има свой проблем.

 „Може да е зле със социалната адаптация или да усеща вътрешен разпад, може да има вредни навици или зависимости, може да му липсва достатъчно подкрепа”, предполага той.

В края Росен Йорданов прави уговорката ,че докато не е ясна самоличността на мъртвото дете, никой не може да каже нищо категорично.

related

София 6092039913936664786

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item