stoineff

Над 150 загинаха при самолетна катастрофа в Алпите

 Airbus собстваност на  нискобюджетна авиокомпания  Germanwings Lufthansa  се е разбил във френските Алпи във вторник и всички 150 пасажери на борда са загинали.


Френският президент Франсоа Оланд заяви, че не вярва нито един от тези, пътували на борда на А320 да е оцелял.

Germanwings потвърди, че полет 4U9525 от Барселона до Дюселдорф се е разбил във френските Алпи със 144 пътници и шестима членове на екипажа на борда.
news on Germanwings Airbus crash in France

Оланд заяви: "Условията на злополуката, които все още не са изяснени,  ни карат да мислим, че няма оцелели."

Според официални източници от самолета е поздаден сигнал за бедствие в 09.47 GMT, около 52 минути след излитането.

По неофициални данни иззети от уебсайтове за  проследяване , самолета направил рязко снижение от своя крейсерска височина от 35 хиляди фута и  изглежда е паднал толкова бързо,че става ясно , че пилотите на самолетът са  загубили пълен контрол.

Въпреки това, експертите по безопасност предупреждават, че черни кутии, които съдържат най-вероятните отговори за причините на катастрофата и се очаква те  да бъдат възстановени бързо.

Инцидентът е станал в алпийски регион, известен ски, туризъм и рафтинг, до който е трудно за спасителните служби да достигат. На място има  хеликоптери и аварийни автомобили.

"Ще има плътна облачност този следобед, с местни бури, сняг над 1800 m и относително ниски облаци. Това ще попречи на  хеликоптерите да свършат добре работатаси. ", заяви служител от местният климатичен център на  Reuters

Оланд заяви, че има вероятност сред жертвите да има значителен брой германци . Заместник министър-председателя на Испания, заяви, че 45 пътници са имали испански имена.

Това е първата катастрофа на голям пътнически самолет на френска земя, след  Concorde бедствието на границата на Париж преди почти 15 години. А320 е огромен самолет от световните авиационни флоти. Те са най-използваните в света пътнически самолети и да имат добра макар и не без недостатъци в областта на безопасността.

"Мрачен ден"


Главният изпълнителен директор на Lufthansa  Картен Шпор , който планира да отиде на мястото на катастрофата, говори за "тъмен ден" за авиокомпанията.

"Ние все още не знаем какво се е случило с полет 4U9525. Изразяваме най-дълбокото си съчувствие към семействата и приятелите на нашите пътници и екипаж," пише в профила на  Lufthansa в  Twitter, Шпор.

"Ако нашите страхове се потвърдят, това е един мрачен ден за Lufthansa. Надяваме се да намерим оцелели", каза той.

Говорител на DGAC авиационни власти на Франция заяви, че самолет се разбил близо до град Barcelonnette на около 100 км (на 65 мили) на север от града Френската Ривиера от Ница.

Френски и немски разследващи произшествия са отправят към мястото на катастрофата в Meolans-Revel, а отдалечени и слабо населен комуна в Алпите.

Германският министър на транспорта Александър Добриндт също ще пътува до мястото на катастрофата, заяви говорител на министерството.

Airbus заявиха, че са наясно с доклади от катастрофата.

"Ние сме наясно за съобщенията в медиите," пишат в Twitter Airbus. "Всички усилия сега отиват към оценка на ситуацията. Ние ще предоставим допълнителна информация, веднага щом разполага."

Служители на летището в Барселона заявиха, че полетът е излетял в 0855 GMT. Семействата на тези, на борда на самолета са се събира в специално подготвена сграда там.

Катастрофиралият A320 е на 24 години - в горния край на срока на експлоатация на въздухоплавателно средство в първи ред авиокомпании.

related

новини 176264880159538136

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item