stoineff

Политически назначения във ВМЗ преди взривовете

Министърът на икономиката Божидар Лукарски отказа да обсъжда хипотези за взривовете в Иганово в студиото на bTV, като посъветва да се изчака заключението на експертите, които влизат в мястото на инцидента утре.


„Складовете на ВМЗ в Иганово са най-сигурните в България, направени са професионално и при взрив ударът е нагоре, затова има малка вероятност от човешки жертви”, каза министърът.


Според него, само двама охранители е имало на територията на взривения склад, те са реагирали адекватно и са се евакуирали, действали са адекватно. „Никога няма 100% гаранция при складиране на взривни вещества, подобни инциденти се случват в цял свят”, каза още министърът.

Лукарски съобщи, че е сменил двама експерти, които са били на работа във ВМЗ, защото са били политически назначения – единият е бил лидер на социалистите в Сопот, другият- в Карлово. „Назначените на тяхно място напълно отговарят на изискванията за длъжността”, уточни той.

Министърът призна, че има двама новоназначени от него в Комисията за защита на потребителите, които са били в ръководството на СДС, но са напуснали партията. "Не преяждаме с власт и не уволняваме хора на килограм", категоричен бе Лукарски.

related

Политика 7870837367533556014

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item