stoineff

Кавказец е екзекутирал детето от куфара и жената открита разчленена в Приморско

МВР разпространи снимките на 5-годишния Никита Леонтиев и майка му Анна, чиито убийства се разследват.


Момченцето беше открито в куфар край ВЕЦ “Пасарел” на 20 март, а разчленена жена, за която се смята, че е майката на детето, е намерена на 3 март в гора край Приморско.


Майката и убитото момченце пристигнали в България от Кипър, казаха запознати с разследването. Руснак, който живее там, ги свързал с техни сънародници в България. Той обаче не е Герман, собственикът на апартаментите в Приморско и София, а друг, казаха криминалистите. С какво се е занимавала жената в Кипър, не е ясно.

Няма съмнение, че мъртвата жена е майката на детето,


обясни близък до разследването. Първата експертиза обаче не показала това 100%, защото трябвало да се вземе и ДНК проба от биологичния баща на детето, който живее в Русия. Разследващите се надяват да му бъде взета проба, когато той пристигне у нас.

“Мъжът трябва да дойде, за да прибере тялото на момчето, до момента не е разпитван”, обясни криминалист.

Установено е, че бащата на детето не е влизал в България и е извън списъка на заподозрените.


Във връзка с двойното убийство на майка и син полицията издирва мъж от кавказки произход. Официално обаче не е съобщено името му. Предполага се, че е напуснал страната и е заминал за Кипър. “Пълна загадка остава какво е правил 20 дни с детето”, каза криминалист.

Момченцето е убито двайсетина дни след майка  си


Криминалстите проверяват къде са ходили двамата през това време. Последният им известен адрес е в кв. “Витоша”. Апартаментът бе претърсен и запечатан в петък.

По случая за сведение се издирват 51-годишният бизнесмен Герман Костин и съпругата му Весела Вачева. Двамата управляват мащабен бизнес с недвижими имоти в Северен Кипър, където е регистрирана фирмата им “ГеоЛайн Инвестмънтс”.

Детето от куфара, което по предварителна информация се казва Никита Леонтиев, беше открито голо в зелен куфар до ВЕЦ “Пасарел” на 20 март. 17 дни по-рано в гора край Приморско е намерен разчленен труп на жена, чиято самоличност все още се изяснява. Съмненията са, че това е майката на момченцето Анна Леонтиева, но и нейната самоличност все още не е потвърдена.

Една от версиите, по която се работи, е, че убиецът е един и същ и е удушил детето дни след убийството на майка му.

От МВР вече са се свързали с Герман Костин и Весела Вачева.

Анна и Никита Леонтиеви са пристигнали в България от Кипър.


МВР търси също бизнесмена Герман Костин и съпругата му Весела Вачева


Бившата стюардеса Весела Вачева е в Кипър, където развива бизнес с недвижими имоти заедно с Герман Костин.

Точно техни апартаменти в Приморско и София бяха запечатани от полицията заради разследването на двата мистериозни случая.

Герман Костин и Весела Вачева не отговаряха на мобилни телефони, посочени за контакт с тях. Бившата стюардеса Вачева е генерален директор на “Гео Лайн Инвестмънтс”, а Костин е представител на фирмата за Северен Кипър. Продават и отдават под наем луксозни имоти. Двамата имат две момичета. Бизнесменът Герман Костин категорично не е баща на момченцето от куфара и не се издирва заради убийството му, научи “24 часа”.

Предположенията на разследващите са, че детето заедно с придружителя е обитавало един от двата запечатани апартамента на семейството.

Бизнесменът Герман Костин живее в България от 2004 г. и няма криминални регистрации. Преди време е имал офис в кв. “Оборище”. Българската му съпруга Весела е с 5-години по-млада от него. От няколко години двамата живеят в Кипър, където развиват бизнеса си с имоти за рускоговорещи. Тя има апартаменти и земи в София, Сливен, Приморско и Варна, някои от които са обща собственост с Герман Костин.

Очаква се след разпитите им да стане ясно кой е обитавал апартаментите им в България и дали това има нещо общо с убийството на детето и разчленената жена.

Около 3 км е разстоянието между проверявания от полицаи имот в Приморско и мястото край резиденция “Перла”, където бяха открити останките на млада жена.

Апартаментът е закупен от обявения за издирване руски гражданин Герман Костин и Весела Веселинова Вачева от първия победител в българския “Биг Брадър” Здравко Василев, показа проверка на “24 часа”. Сделката била сключена на 28 август 2007 г. В момента управител на имота, който функционира като апартхотел, е по-големият брат на Здравко Стоян Василев.

“Двамата закупиха жилището като законни съпрузи

Имаха общо дете - момиченце, което тогава бе на около 3 г. Весела имаше по-голяма дъщеря от първи брак, а Герман - по-голям син, също от първи брак. Преди 3-4 години обаче двамата се преместиха в Кипър, където имаха някакъв бизнес. Не съм ги виждал оттогава”, каза Стоян Василев.

Той уточни, че административният адрес на сградата, в която руснакът и българката купили имот, е на ул.“Оазис” 8. Вход Б обаче, в който бил апартаментът, се намирал откъм ул. “Лагуна”. Жилището на Герман и Весела било на третия етаж. Според него двамата все още се водят съсобственици.

По данни на “24 часа” то е с площ 66,34 кв. м. Сградата се намира близо до Северния плаж на Приморско. Улиците “Лагуна” и “Оазис” са застроени основно с комплекси, които са продадени по апартаменти на чужди граждани. Извън сезона тук е пусто, тъй като малка част от хората използват жилищата си целогодишно, разказа собственик на апартамент в съседна сграда.

Не съм виждал полицаи наоколо, но знам, че наблизо бяха намерени останките на жена, посочва към пътя към “Перла”.


На 2 март бяха открити части от женско тяло - два крака с таз. Те били в гората на около 50 метра от пътя за тракийкото светилище Беглик Таш. На тях попаднало семейство от Приморско с две малки деца, тръгнало на разходка в гората.

Два дни по-късно полицаи откриха череп без долна челюст, лакътна кост, пет поясни прешлена и кичур дълга кестенява коса. Те са намерени в района на бившата резиденция на Тодор Живков “Перла”, но на доста по-голямо разстояние от първите.

Репортерска проверка показа, че Герман Костин е сред учредителите на “Билитонн груп” - обществена организация, част от моста в тръст към пътна професионална организация на московката железопътна линия.

В сайта на Агенцията за пътна безопасност на Русия името на Герман Костин фигурира 13 пъти при покупко-продажба на различни автомобили, между, които “Лада”, “Ситроен”, “Фиат”, “Шкода Фелиция”, “Сааб” , “Нисан” и др. Посоченият адрес на Герман Костин е ул.“Парковская” 16.

Весела има регистрация в социалната мрежа tumix. В нея тя е написала, че по националност е рускиня. Жената е родена на 12 януари в София. Учила е в училище “Пушкин” в столицата, след което в СУ. Работила е в БГА “Балкан”, а в момента е мениджър на просперираща строителна фирма в Северен Кипър. В Приморско не са чували за рускиня на име Ана Леонтиева.

related

новини 2188939786875364357

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item