stoineff

Ниската телесна температура води до затлъстяване


Една от причините за затлъстяването е ниската температура на тялото, установиха учени от Болонския университет, съобщи БТА.


Нормалната температура на човешкото тяло е около 37 градуса по Целзий. Тя не зависи от температурата на околната среда или от физическата активност. Учени от Болонския университет са открили, че при някои хора температурата на тялото не достига нормата.

Организмът на тези хора не изгаря достатъчно енергия. А това води до натрупване на килограми /до 2 килограма на година/ и съответно - до затлъстяване.

В мозъка за регулирането на температурата отговаря хипоталамусът. В него има терморецептори, чувствителни към температурата на кръвта. На свой ред терморецепторите, разположени на повърхността на кожата, изпращат към хипоталамуса информация за температурата на кожата.

Изследователите са сравнили температурата на тялото на хора, страдащи от затлъстяване, с тази на хора, които не са с наднормено тегло. При пълните вътрешната температура много по-често е била под нормалната.

Специалистите се надяват, че изводите им ще помогнат за разработването на нови методи за лечение на затлъстяването.

related

новини 3566365075215703791

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item