stoineff

Основни темини, които трябва да знаем в интернет маркетинга

Internet-Marketing


Интернет магкетинга е почти необхватна наука, но едни от основите неща, които трябва да знаем ако сме решили да се занимаваме с интернет маркетинг са:

Audience Profile – профил на аудиторията. Разпределение на типовете посетители на сайта по възраст, пол, образование, местоживеене, професия, навици, начин на живот и др.
Backlinks – входящи линкове. Линкове от други уебсайтове, които сочат към някоя от страниците на нашия уебсайт. Търсещите машини използват количеството и качеството на входящите линкове, за да преценят доколко може да се има доверие на този сайт. Когато един сайт поставя линк към друг сайт, се счита за глас в полза на последния. Затова и линкбилдинга е изключително важна част от SEO оптимизацията. Броят на линковете, качеството на сайтовете, от които идват те, както и начинът, по който линкват към вас (дали са DoFollow или NoFollow, какво е местоположението на линка и др.), са важни фактори. Входящите линкове се наричат още и inbound links.
Affilate program – афилейт програма. Партньорска програма, при която сайтовете, рекламиращи даден продукт, получават комисиона за всяка покупка, извършена от посетители, които рекламиращите сайтове са препратили към сайта на търговеца. За да се идентифицира от коя реклама е привлечен купувачът, се използват промо кодове, бисквитки, или референтни номера в банерите и линковете.
Astroturfing. Опит за популяризиране на дадена търговска марка, кауза или политическа програма от лице, което се представя за безпристрастен участник във форуми, блогове и социални мрежи.
Steaming – стийминг. Техника, при която в текста се използват вариации на ключовите думи по ред, число, време, наклонение, залог и т.н. По този начин се увеличава шансът за по-високо класиране в резултатите от търсенето. Например думата „реклама” може да бъде включена като: рекламен, рекламна, рекламиране и т.н.
Submission – подаване. Включване на URL адреса в индексите на директории и търсещи машини. Подаването не гарантира, че сайтът ще бъде включен и само по себе си не подобрява класирането на сайта в резултатите на търсещите машини. То може да бъде направено както ръчно, така и автоматично със софтуер или уеб базирана услуга.
­



related

Онлайн бизнес 6239420232204902653

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item