stoineff

Бройката на загнилите от земетресението в Непал може да надхвърли 4500

Над 1500 души в четири държави загубиха живота си в резултат на силното земетресение с магнитуд 7.8 по Рихтер, което разтърси Непал и нанесе мащабни щети на столицата на страната. Правителството на Непал обяви извънредно положение в засегнатите от труса региони и призоваха за международна подкрепа, след като природната стихия разруши жилищни сгради, бизнеси и грамове в Катманду и гъстонаселените прилежащи й региони.

Спасителните екипи продължават да издирват оцелели и загинали, но усилията им са силно затруднени от продължаващите силни вторични трусове. От министерството на информацията на страната предупредиха, че броят на жертвите се очаква да се покачи, като прогнозираха, че загиналите може да надминат 4500.


Трусът бе почустван на стотици километри в съседните страни. Индия съобщи за най-малко 42 загинали. Тибет за 12 жертви. 4 са жертвите в Бангладеш. Китайските власти са потвърдили смъртта на най-малко 13 души.

Трусът също доведе до големи лавини на връх Еверест. Там под снега загинаха най-малко 18 души, 30 са ранени. Няколко групи катерачи са блокирани в базовия лагер под върха, който е силно пострадал.

В мрежата вече се въртят клипове, уловили силата на чудовищния трус, както и щетите, причинени от него.

related

новини 2619588213968401238

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item