stoineff

Защо някои храни ни правят щастливи?

Международен ден на усмивката - защо храните ни правят щастливи

Днес е Международният ден на усмивката. Най-голямата международна платформа за поръчка на храна foodpanda, подбра да представи най-интересните причини за връзката между щастието и храната.

Науката, за щастие разбра защо някои храни ни правят щастливи. Оказва се, че някои храни са изработени от съединения, които са показали, че има ефект върху нашето настроение.За да разберем как храните могат да ни направят щастливи, е важно да се разберем как мозъкът регулира настроението.

Мозъкът използва невротрансмитери като комуникационни сигнали за комуникиране с останалата част от тялото и издаването на определени команди. Същото важи и за поддържането на нашите настроения. Два вида на невротрансмитери са отговорни за нашите настроения: инхибиторни и възбуждащи. Стимулиращи невротрансмитери като норадреналин стимулират нашите тела и умове. Инхибиторни невротрансмитери като серотонин оказват успокояващо влияние върху съзнанието ни, отчасти като противодейства на ефектите на възбуждащи невротрансмитери. В крайна сметка, най-добрите настроения са открити, когато има баланс между тези два вида.

Храните, които подпомагат производството на серотонин включват спанак, шоколад и банани. Спанакът съдържа високи концентрации на фолиева киселина, B-витамини, използвани в процеса на създаване на серотонин. В бананите има триптофан, аминокиселина, която се превръща в серотонин в мозъка.

По случай дена на усмивката, най-голямата международна платформа foodpanda, приветства всички, да набавят необходимите „щастливи”съставки и да се усмихват повече не само днес, но и попринцип. Щастието е в нашите ръце и умове!

related

новини 6171106375223720380

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item