stoineff

Адвокат Марковски към майката на убитият НИКИ - младите хора „да си стоят вкъщи и да наблягат на книгите, вместо да ходят по дискотеки“

„Дори очакваната доживотна присъда нямаше да промени нищо в нашето семейство. Аз съм майка, която се гордееше с детето си. Бих пожелала на всяка майка да получава тази обич, която аз получавах 16 години от сина си“, каза майката на убития във Враца Ники - д-р Нонка Лилова. Повод за гостуването й беше присъдата от 18 години затвор на тримата убийци на ученика, която беше произнесена тази седмица. Адвокатската кантора на Марин Марковски, който също бе в студиото на Нова телевизия, защитава един от убийците – Калин Димитров-Скинара.

По думите й, постановената присъда от 18 години за годишния Ники от Враца в подкрепа на обвиняемите Калин Димитров-Скинара, Иван Каменов-Цофъра и Ивайло Иванов-Акулата е минималната, след като им се приспадне времето, прекарано в ареста. „Съдът не признава, че той е убит по особено мъчителен начин“, обясни тя.

„Аз бях в залата и те ме убеждаваха, че моето дете не се е мъчило. Аз съм лекар“, каза тя относно пледоариите на защитниците на обвиняемите. По думите й, в месеца след побоя и преди да почине, Ники имал халюцинации, гръчове, които траели по един час, висока температура и т.н. „Това е особено мъчителен начин. Това е, с което аз се опитвам да заспя година и половина“, заяви опечалената майка.

Марин Марковски, чийто син Димитър представлява Скинара, заяви, че убийството на Ники безспорно е трагично събитие, но по въпроса дали то е било „по особено мъчителен начин“ трябва да се обърне внимание на детайлите. „Нашият клиент до този момент не е имал пресичане на червен светофар. Следователно съдът е отчел това нещо“, изтъкна той. „Единственият път към този извод е съдебно-медицинската експертиза“, допълни той.

Майката контрира, че Димитър Марковски чел манипулативно констатациите на лекарите. „Там пише, че синът ми имал обичайните оплаквания за такова състояние“, посочи тя и подчерта, че гърчовете, високата температура и т.н. са типични след жесток побой. По думите й адвокат Марковски не изчитал докрай изреченията и не уточнявал „за такова състояние“. Така в съда изглеждало, че Ники си бил добре.

„Браво на сина Ви за професионализма“, обърна се тя към Марковски-старши. Лилова беше категорична, че ще обжалва 18-годишната присъда. Защитата също ще обжалва. „Има и въпросителни дали клиентът ни е участвал пряко в причиняването на смъртта“, каза Марковски.

В края на разговора той препоръча на младите хора „да си стоят вкъщи и да наблягат на книгите, вместо да ходят по дискотеки“. „Да, и да бъдат охранявани“, репликира язвително Лилова.

related

новини бг 2818323864907016462

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item