stoineff

Убийство в кърджалийско - като от сценарий на кървав филм


Жестокото убийство в кърджалийското село Жинзифово все още продължава да е тема №1 в региона. В хода на разследването се появяват нови и нови факти, до които се добра единствено репортер на народното издание. Оказва се, че да забиеш нож право в сърцето на любимия си доскоро човек, като след това се опитваш да заличиш кървавите си дири, съвсем не е лесна работа. Ревност, страх от секс компромати в интернет мрежата, рекет, накърнено себелюбие, натрупана злоба или нещо друго стоят в основата на тежкото престъпление, извършено от една „небесна камбанка” /така се превежда името на девойката/?

Как започна кошмарът? 20-годишният Бекир Рамадан Хашим от Жинзифово, който работи на бензиностанцията в село Мъдрец, а преди това е бил гурбетчия в скандинавските страни, изчезва в понеделник, 11 май. 25 часа по-късно окървавеното му тяло е открито на метър и половина от семейната кола „Опел Вектра”. Хора от родното му село първи забелязват автомобила и трупа по пътя Широко поле-Кърджали. Звънят на майка му, тя пък се свързва с кмета Сюлейман Хасан, той подава сигнал в полицията. Оперативна група от криминалисти скоро отцепва с жълти ленти мястото на престъплението и извършва щателен оглед.

Първата версия на разследващите е убийство – забелязват кървава диря в областта на сърцето, никакви следи от самоотбрана, момъкът е пълзял, преди да издъхне, сигурно е викал и за помощ, но е нямало кой да го чуе. Ръцете му са в кал, което недвусмислено говори, че е пълзял по земята. На задната седалка на опела, опръскана с кръв, стоят обувките му. В жабката намират телефона му, но той пък е изключен. „Момчето не е очаквало да бъде убито, всичко е станало мигновено, за секунди.

По-късно установихме, че се е бил подготвил за… любов, а не за смъртоносен удар в сърцето. Именно това го е погубило. И то от една крехка 19-годишна девойка. Ако е чувствал заплаха за живота си, би отреагирал, а днес би се радвал на живота. Сигурен съм, че случаят ще влезне в учебниците по криминалистика”, твърди разследващ полицай.

След по-малко от 48 часа е задържана и убийцата - 19-годишната Гюлчан Фахри от село Панчево. Двамата са имали интимна връзка до края на 2012 г. Любовникът й, тайно или явно – тепърва ще се изяснява, прави клипове със секс изпълненията им. След време обаче влюбените се разделят, всеки си хваща пътя, но Хашим, вместо да изтрие порно клиповете, ги запазва. С цел отново да изнудва и да прави любов с бившата си. На 11 май, понеделник, надвечер, след като е приключил смяната си на бензиностанцията в село Мъдрец,
бъдещата жертва звъни на бъдещата си убийца.

Настоява да правят секс и да си спомнят доброто старо време. Заплахата от компромати остава в сила. Така убиец и жертва се събират в едно от известните места за кърска любов в Източните Родопи – край село Широко поле. Решават да действат директно в купето на опела – момъкът си събува гащите и… получава удар с китайско ножче право в сърцето. Смъртоносно.

Това е най-тежкото престъпление от началото на годината досега в Кърджалийско, твърдят магистрати. „Все още не можем да коментираме казуса, но IТ специалисти от елитни столични служби на МВР изследват телефона, компютъра и лаптопа на Бекир. Търсим снимки, компромати, нещата трябва да се стиковат. Твърде вероятно е в кървавата драма да е участвал и някой друг. Много от следите обаче са заличени. Което ни навежда на мисълта, че убийцата, колкото и импулсивно да е действала, си е имала и помощник. Тя е слабичко и нежно момиче, почти необяснимо е как е успяла сама с един удар да умъртви физически здравия си бивш любовник. Но всичко това ще се установи в хода на разследването”, разкрива топченге.

„Бекир беше едно много свястно момче. Спастри малко парици от скандинавските страни, патриархално тачеше родителите си, затова се завърна в родния си край, за да бъде по-близо до тях и да ги гледа. Всичко му идеше отръки, помагал е на жинзифовци, на никого не е отказвал нищо. Добро, вежливо момче, голям шегобиец, нямаше врагове. Не се е забърквал в скандали никога. Да, имал е любовни авантюри, което си е в реда на нещата за годините му. И съдебното му досие е чисто”, твърдят най-близките му авери.

А убийцата му, 19-годишната Гюлчан Фахри, що за „стока” е била?! Засега момата все още шикалкави кой е бил онзи стимул да се срещне с бившия си в едно пусто място – дали да удовлетвори сексуалните му щения пряко волята си, дали да го убеди да не пуска секс компроматите в интернет пространството, дали отново да възстановят връзката си, загърбвайки миналото си, или просто да го… затрие. Местните от село Панчево, откъдето е тя, са словоохотливи, но пък потресени от случилото се. Те все още не могат да повярват, че Гюлчан може да убие човек. „Момичето е много нежно, дори и името й е такова – преведено на български означава „небесна камбанка”.

Винаги е била настроена добре към комшиите си, не помним да е участвала в скандали, в разпри. Майка й в момента е безработна, баща й работеше в ОЦК, но след закриването му започна работа в голям магазин за строителни материали и железария в областния център. Познаваме и Бекир, той не идваше често в дома на бившата си приятелка, но колкото пъти да е идвал, не сме били свидетели на скандали.

След завършване на гимназията, тя известно време беше безработна, от месец започна работа в цех за производство на запалки в индустриалната зона на Кърджали”, разказват съседи но почерненото семейство. Гюлчан завършва математическа паралелка в СОУ „Отец Паисий” в Кърджали. Директорът на школото отказва да даде информация за бившата си ученичка с мотив, че така щял да навлезе в личния й живот. Учителите пък нямат ярки спомени от нея – била среден ученик, без големи амбиции, не се откроявала от съучениците си. Била скромна, не проявявала агресия. Тези, които все още я помнят там, не могат да повярват, че би могла да извърши убийство.
„Всичко стана импулсивно. Не смятах да го убивам /Бекир – б.а./.

Реших веднъж завинаги да си изчистим отношенията. Та той ме тормозеше от две години. Той си има приятелка от Хасково, но подразбрах, че там нещата нещо не вървят – бащата на гаджето й не го одобрявал. Аз също си имам приятел, но Бекир настояваше да си подновим отношенията, иначе щял да пусне в ход злепоставящите кадри в интернет и да ме унижи пред цял свят, не само пред новия ми приятел. Исках само да го помоля там, където сме си позволявали волности, а то е било в състояние на еуфория, да не го „вади” на показ. Бях добронамерена, затова и приех срещата - не за да правим секс, а да си изчистим отношенията. Но той имаше други намерения – бяхме на задната седалка на опела, свали си гащите. Бях отвратена! Не знам как и в кой момент ножчето, китайското ми ножче, което нося заедно с несесера ми, „излезна” от чантата ми, оказа се в дясната ми ръка и се заби право в сърцето му. Винаги съм потискала гнева в себе си, но този път се случи нещо непоправимо, за което съжалявам”, разказва пред следователите килърката.

„Какво направи?!” попитал прободеният млад мъж и излязъл от автомобила. Агонизирал е в продължение на 7-8 минути, ще установят по-късно патоанатомите.

След като Гюлчан е арестувана, първоначално отрича да е виждала или разговаряла с Бекир от дълго време насам. Разпечатките от телефонните разговори обаче стават неопровержимо доказателство, че са разговаряли преди фаталното престъпление. След час разпит тя прави пълни самопризнания, дори съдейства на разследващите органи, като показва в кои три различни контейнера в центъра на Кърджали е изхвърлила ножа – най-важното веществено доказателство, телефона си, батерията на телефона и окървавеното си яке. Криминалисти отцепват голям район зад жилищните блокове на бул. „България”, претърсват контейнерите и откриват уликите.

19-годишната девойка е привлечена от Окръжна прокуратура -Кърджали като обвиняема за убийството на 20-годишния младеж. Тя е обвинена в умишлено убийство, престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години. Наложена й е постоянна мярка „задържане под стража”.

related

новини бг 4157771302557485652

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item