stoineff

Арестуваха за данъчни престъпления Николай Китов директор на Техномаркет

николай-китов-директор-на-техномаркет

Николай Китов, представител на Съвета на директорите на „Техномаркет“ АД и на „К и К Електроникс“ АД, е задържан при полицейска операция, проведена от служители на „Национална полиция“ в София днес, пише bTV. Акцията е била под ръководството на Софийска градска прокуратура.
Николай Китов е задържан днес с европейска заповед за арест по искане на съда в Монца. Заповедта е издадена във връзка с водено международно следствие за данъчни престъпления - за източване на ДДС по схемата „въртележка“. Според прокуратурата измамата е станала през търговия с електроуреди.
Претърсени са домашния и служебните адреси на Китов в София, също така и офисите на дружествата „Техномаркет“ АД и „К и К Електроникс“ АД. В хода на операцията Николай Китов е установен и задържан на домашния си адрес. Предстои производство по изпълнение на Европейска заповед за арест.
В края на миналата година Едуардо Миролио придоби индиректно 50% от веригата "Техномаркет" и в момента е мажоритарен собственик на компанията. Останалите акционери остават същите: съоснователят на компанията Николай Китов и съдружниците му Евгений Гълъбов и Ангел Велев.

related

Политика 2225616734291308549

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item