stoineff

Bosch е снабдил VW със софтуер, който манипулира данните за вредни емисии


Германската компанията за автомобилно оборудване Бош е доставила през 2007 г. на Фолксваген софтуера, който е в основата на скандала с двигателите, заблуждаващи тестовете за вредни емисии, разкрива в неделното си издание "Билд". Доставките са били съпроводени с предупреждение, че инсталирането му на автомобили би било незаконно, информира АФП.
Компания Бош е доставила софтуера "предвиден само за вътрешни тестове на компанията", пише в статия в неделния брой на германския в. "Билд", цитирайки документ на Бош от 2007 година. Фолксваген е инсталирал доставения софтуер, за да заблуди тестовете за замърсяване на околната среда.

Представител на Бош е отказал коментар за реакцията на Фолксваген на предупреждението, позовавайки се на поверителността на търговските отношения между двете компании.

Фолксваген призна тази седмица, че 11 милиона дизелови автомобили на компанията са снабдени със софтуер, целящ да заблуди тестовете за замърсяване на околната среда, припомня АФП.
Говорител на Volkswagen каза, че компанията създава настоящ план за действие и "след това се очаква да започне изземване". Изтеглянето и ремонтите ще бъдат без такса за собствениците на автомобилите.

related

Технологии 1464679434990787503

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item