stoineff

Района, където е заровен нацисткия влак натоварен със злато, е отцепен от полската армия

nazi-gold

Армията в Полша е отцепила района, където се предполага, че е заровен нацисткия влак, пълен със скъпоценности. 

Откривателите на композицията не се отказват от искането си да получат 10 на сто от стойността на богатствата. Според законите на Полша, двамата откриватели имат право да искат печалба, ако съкровището наистина бъде намерено.
В полско телевизионно предаване, златотърсачите представиха радарно изображение на недрата на планината в провинция Долна Силезия, където се виждат очертанията на митичната композиция.

Сега на мястото са разположени военни, но разкопките още не са започнали.

Губернаторът на Долна Силезия Томаш Сморларц коментира, че експерти вече са посетили терена. „Сега те информират генералния щаб на армията със заключенията си, за да се вземе решение, кои части да бъдат ангажирани в разкопките. Освен това трябва да се заложи и бюджет за операцията”, допълни още той.

Нацисткият златен влак може да вози Кехлибарената стая на цар Петър I на стойност 380 милиона долара може да превозва Кехлибарената стая, изработена от скъп кехлибар, злато и скъпоценни камъни, която изчезна по време на Втората световна война. Журналистът Том Баур, авторът на „Нацисткото злато: Истинската история на 50-годишната швейцарско-нацистка конспирация за разграбване”, смята, че има голяма вероятност мистериозната композиция да съдържа въпросните скъпоценни камъни и творби на изкуството, отколкото златни кюлчета.
При това, той наистина се надява, че във влака, заровен под полската планина, да бъде намерена Кехлибарената стая, която бе открадната от Екатерининския дворец близо до Санкт Петербург през 1941 година.

Говорейки пред Скай Нюз, Бауър каза: „Ако влакът вози творби на изкуството, ще има картини, ще има може би диаманти, ще има рубини и други скъпоценни камъни, а също и нещото, което така и не бе намерено – Кехлибарената стая”. „Мисля, че това ще е много по-интересно да се намира във влака”, добавя той.

Нацистите са разглобили уникалната стая, за която се смята че е на стойност около 380 милиона долара, когато са превзели руския дворец през 1941 година. Кехлибарената стая представлява стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана "Осмото чудо на света".

Създадена е в началото на 18 век в Прусия. Скоро след направата ѝ е подарена от пруския крал Фридрих Вилхелм I на неговия тогавашен съюзник руския цар Петър I.

related

Свят 7849671242780523674

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item