stoineff

Най- силно миришещите храни в света

sushena-riba.jpg

От всички сетива, обонянието е най-първичното и най-сложното. Същото правило важи и за вкусовите ни рецептори, спрямо останалата част от сетивата ни. Питали ли сте се някога защо храната губи вкуса си, когато имате настинка или носа ви е запушен? В действителност, вкусът се формира от комбинацията на вкус и мирис. Едно от най-приятните неща на храната е нейният аромат благодарение, на който стимулираме апетита ни.

Най-голямата международна платформа за доставка на храна foodpanda, избрани някои от най-силно миришещите храни в целия свят.

# 1 Сушена риба

Най-обикновената храна в този списък е сушена риба, която се яде като закуска в Корея, Китай и други азиатски страни. Наистина отвратителната и миризма е призната като ужасна от туристи и преселници, които са прекарали известно време в Азия.


# 2 Бургундско сирене

След рибата, следващата отличителна с неприятен мирис и аромат, безспорно е сиренето. Бургундското сирене е една от любимите храни на Наполеон и той го кръщава „Цар на всички сирена”. Любопитен факт за деликатеса е, че миризмата му е била толкова остра, че е било забранено пренасянето му в обществения транспорт във Франция, според Би Би Си.


# 3 Вековно Яйце

Друг претендент за натрапчив мирис е вековното яйце. Това не е буквално и то се получава като яйцето се покрива с паста от глина и сол и после се накисва в оризови люспи, за период от три години. Когато се отвори, то е с черно-зеленикав цвят, кремаво и желеобразна консистенция и ужасна миризма.


# 4 Дуриан

Най-изненадващият член на този клуб е плод. Дуриан е плод от Югоизточна Азия, използван за шейкове или като плънка за сладки кифлички. За други, обаче, плодът е с неприятна миризма, която напомня за бургунското сирене, тъй като и за него важи забраната за пренос в обществения транспорт в редица страни в Югоизточна Азия, включително и в таксита в Тайланд и Сингапур.


related

новини 5621741969809856919

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item