stoineff

10 логически задачи, които всеки петокласник решава за по - малко от 10 минути - а ти?

Отправяме ви малко предизвикателство - можете ли да решите всичките 10 задачи за 10 минути?


Повярвайте, лесни са - 73% от петокласниците, на които са били дадени, са ги разгадали за по-малко от даденото им време. Вземете си едно листче, напишете отговорите и след това сравнете с тези, които ще видите в следващата статия:

... Старт! :)

1. Едно голямо човече и едно малко човече се разхождали в гората. Малкото човече било син на голямото, но голямото човече не му било баща. Какво било то на малкото?

2. Кое е по-тежко 1 кг памук или 1 кг желязо?

3. Двама души играят по 4 часа шах... по колко часа е играл всеки?

4. Намирате се в стая без прозорци и херметически затворена (идеално гладко и без цепки) затворена врата. Стаята е цилиндрична и Вие сте в центъра и. Цялата вътрешност на стаята е облицована с огледала. Въпросът е колко свои отражения виждате?

5. Внезапно заваляло и един човек, който бил на открито, нямало къде да се скрие и дъждът го намокрил. Прибрал се вкъщи вир вода, но нито един косъм от главата му не бил мокър. защо?

6. Колко лъжици трябва да се поставят на масата,на която седят майка,баща и всичките им деца:3 момчета,които имат по-една сестра,така,че за всеки да има лъжица?

7. Български град, на който първата сричка е име на музикална нота,втората сричка е име на известен композитор, а третата на Египетски Бог.

8. Участваш в надбягване. Задминаваш втория в надбягването. На коя позиция си?

9. Вземи 1000 и добави 40 към него. Сега добави още 1000. Сега добави 30. Добави още 1000. Сега още 20. Добави още 1000. И още 10. Какъв е крайният резултат ?

10. Бащата на Мари има пет дъщери: 1. Нана 2. Нене 3. Нини 4. Ноно
Как е името на петата дъщеря?

Готово! Отговорите може да видите тук.

related

Мисли 7190373853184627394

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item