stoineff

Странните случаи на храни в самолетите

food

Въпреки, че мириса е доминиращ за изграждането на вкусовите качества на храната, самият вкус е събирателно от много други рецептори. Ароматът на дадено ястие е първото, което рецепторите ни приемат. След това идва самата презентация на храната, начинът по който се поднася. Едва тогава идва и ред на вкуса и консистенцията. Оказва се, за самия процес на хранене, е важна и атмосферата, която ни заобикаля. Случвало се е да не ни е толкова приятно да се храним на шумни места или слуховите ни рецептори да отчитат неприязън по време на хранене. Най-големият пример, като доказателство на този факт е теорията за самолетите. Най-голямата международна платформа за поръчка на храна, foodpanda, разказва повече за тази мистерия.

Повечето хора, заявяват, че не харесват храната в самолетите и въпреки това всеки от тях очаква момента, в който стюардесите ще я поднесат.
В действителност храната в самолетите не е лоша, тя просто изглежда различно – пакетирана в кутии, със странна форма. Причината за това е, че вкусовите ни рецептори в небето и на земята са различни.
Вкусовите рецептори и обонянието са първите неща, които се променят над 3000 км. височина. Нашите възприятия за соленост и сладост са различни в самолет, главно поради липсата на влага, по-ниско налягане на въздуха, и не на последно място, фоновия шум.
Забелязали ли сте колко хора консумират доматен сок или (или Bloody Mary) в самолет? Това е, защото доматите са много богати на определени вещества, които ги правят по-привлекателни и предпочитани по време на полет. Подобни храни са телешко, свинско, пилешко, гъби, моркови, и пармезан.related

новини 3065617765103518290

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диетик

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item