stoineff

Цветът на очите показва към кои болести сте предразположени

Ирисова диагностика

Иридология

Цветът на очите показва към кои болести сте предразположени

Ирисовата диагностика (иридология) е метод, свързан с медицинската натуропатия, който позволява да се определи здравословното състояние на човешкия организъм. Специалистите в тази област считат, че всяко заболяване или неразположение, както и съществуващите патологични състояние много ясно се отразяват и виждат именно върху ирисите на очите. Може да се определи също така какви генетични предразположения има, къде са локализирани и от кого са унаследени.

Как се диагностицира

Съществуват диаграми, които разделят ириса на зони, съответстващи на отделните части на тялото и физическото състояние на човека. Специалистите по иродология вземат под внимание цвета, текстурата, местоположението на пигментните петна в очите и т.н., след което правят съответните изводи. Те могат да "прочетат" по ириса дали пациентът в момента е предразположен към дадено заболяване и да препоръчат превантивни мерки (приемане на витамини, минерали, билки, природни продукти), чрез които да се стабилизира състоянието и да не се стига до боледуване.

Цветът на очите

Съществува връзка между цвета на очите и определени заболявания. По-скоро с предразположенията на организма към конкретни болести. Така например, светлооките - със сини или зелени очи, са по-податливи на възпаления на сливиците, далака, бронхит и синузит, артрит, проблеми с очите, задържане на вода. Склонни са още към акне, суха кожа, пърхот. Хората с тъмни очи са предразположени към анемия, хепатит, мускулни спазми, артрит, хронични дегенеративни заболявания, запек, проблеми с храносмилателната система, непоносимост към лактоза, диабет, високо или ниско кръвно, проблеми с панкреаса и жлъчния мехур. По-редкият случай - на хетерохромия (различен цвят на очите), обикновено се свързва с проблеми на черния дроб, стомаха, панкреаса, чревния тракт и диабет.

Къде е истината?

Повечето учени все още не приемат ирисовата диагностика за сериозен метод. Но има и такива, които не отричат качествата на иридологията. Първите твърдят, че разчитайки на алтернативния начин на лечение, пациентът може да се окаже изправен внезапно пред проблем или болест, за която вече е късно да се направи каквото и да е. Вторите смятат, че възможността да се види чрез очите предразположението към конкретно заболяване може да бъде само от полза. Така човекът няма да чака първите симптоми, а ще вземе мерки навреме и ще има възможност буквално да изпревари болестта. И едните, и другите имат своите основания. Но кой е прав в спора, времето ще покаже.

Рибарник.ком - всичко за риболова

related

Любопитно 8734697892668306999

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item