stoineff

Британските ВВС получиха разрешение да атакуват руски самолети


Авиацията на страните-членки на НАТО е получила разрешение да атакува руски самолети в иракското въздушно пространство в случай на "заплаха за живота". Това съобщава на 11 октомври вестник Daily Star Sunday, позовавайки се на собствени източници в Министерството на Обединеното кралство на отбраната.

Изданието уточнява, че подобно разрешение са получили и британските военни пилоти. "Самолетите „Торнадо” на кралските ВСС ще бъдат оборудвани с ракети въздух-въздух и са получили „зелена светлина” да атакуват неприятелски руски самолети”, твърдят авторите на материала. В същото време, пише Daily Star, „на пилотите от британските военновъздушни сили е дадено указание на всяка цена да избягват контакт с руските изтребители."

Един от източниците обяснява пред лондонския вестник, че "когато самолетите летят със свръхзвукова скорост във въздушното пространство, много бързо става пренаселено" и поради тази причина „може да възникне сблъсък или руски пилот да бъде свален по погрешка”, съобщава tvzvezda.ru.

По-рано премиерът на Ирак Хайдар ал-Абади се обърна към Москва с молба за нанасяне на въздушни удари по позиции на терористите от „Ислямска държава” на територията на републиката.

related

Свят 5434971335992747176

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item