stoineff

Ердоган заплаши: Изгубването на Турция би било сериозна загуба за Русия.

erdogan

Президентът на Турция Реджеп Ердоган предупреди Русия, че има и други места, от които турската държава може да взема природен газ и други държави, които могат да изградят първата турска ядрена централа, цитиран от Ройтерс.

Коментарът му е във връзка с напрегнатите отношения между Анкара и Москва, след като руски бойни самолети нахлуха в турското въздушно пространство при операции в Сирия.

„Не можем да приемем настоящата ситуация. Не са убедителни обясненията на Русия за нарушеното въздушно пространство", каза държавният глава на път за Япония, където е на държавно посещение.

През 2013 г. Анкара избра руската държавна компания "Росатом" за изграждане на четири 1200-мегаватови реактора, но все още не е обявена дата за начало на стоителството на аеца.

"Ние сме номер едно потребител на руски природен газ. Изгубването на Турция би било сериозна загуба за Русия. Ако е необходимо, Турция може да взема природен газ от много други места", каза Ердоган.

related

Свят 8716463417071271171

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item