stoineff

Последни новини: Волен Сидеров участва в сблъци с полицията пред НАТФИЗ


Последни новини: 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отново нахлу в сградата на НАТФИЗ, докато десетки журналисти го чакат в залата за пресконференции в НДК. Вътрешният министър Румянва Бъчварова отиде в НАТФИЗ, където е най-горещата точка в изборната нощ. Волен Сидеров твърди, че е бил ударен и не иска да напусна учебното заведение въпреки скандиранията на студентите. Полицаи на място се опитват да успокоят страстите, но никоя от двете страни не отстъпва.
"Длъжен сте веднага да напуснете учебното заведение", заяви ректорът на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев, обръщайки се към лидера на Атака. “Нямата право изобщо да сте тук. Това е държавно учреждение, аз отговарям за него. След 18.00 часа нямате право да сте тук”, заяви проф. Халачев.

Лидерът на Атака нахлу в сградата на НАТФИЗ, тъй като по думите му някой от учебното заведение го е ударил и затова е дошъл да го потърси. На място има служители на реда, както и студенти, които скандират: „Молим Ви да напуснете Академията”. Сидеров настоява полицаите да установят самоличността на човека, който го е ударил. Въпросният портиер се представи като Емил Георгиев и отрече да е посягал на депутата.

Полицаите избутаха волен Сидеров от НАТФИЗ. Екшънът се разгорещява. Академията е обградена от студенти и граждани, които се бунтуват от поведението на лидера на "Атака". Полицай вкара тупаник на Сидеров, след като не издържа на наглото поведение на депутата.
Жената на Волен Деница Гаджева се разплака.
Лидерът на "Атака" и депутат Волен Сидеров отново нахлу в сградата на националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ). Това съобщи по Би Ти Ви ректорът проф. Любомир Халачев.

Според него това е станало малко след 22 часа. Не е ясна причината за акцията тази вечер на Сидеров. От предаване на живо на "Нова телевизия", се видя, че той е във фоайето и спори с някакъв човек, за когото твърди, че го е ударил.

Намиращите се в сградата студенти скандираха "Молим Ви да напуснете академията". Сидеров спори с полицаите, изпратени в сградата, като твърди, че прикриват, човекът, който го е ударил.



Волен Сидеров кърви пред НАТФИЗ. Полицай удари лидера на "Атака" в мелето. Депутатът беше изкаран от полицаите, след като остана сам в академията и отказа да я напусне.Плътно до него е Деница Гаджева, която плаче. В края на екшъна Сидеров беше откаран с патрулка.
"Не знам какво иска Волен Сиделов, като гражданин съм дълбоко възмутен. Това са отвратителна постъпки, които граничат с всички видове хулиганщина", коментира проф. Халачев.

В отговор на въпрос, той каза, че няма идея защо Сидеров се е фокусирал върху НАТФИЗ. "Явно има нещо в главата си", допълни проф. Халачев. Той съобщи, че утре студенти, актьори и представители на творческите съюзи, ще организират протест срещу Сидеров.

Около 22.50 часа проф. Халачев дойде в академията и предложи на всички, включително и депутата, да напуснат сградата и тя да бъде заключена.

Малко след 23 часа на мястото пристигнаха министърът на вътрешните работа Румяна Бъчварова, главният секретар на ведомството Георги Костов и директорът на столичната полиция Младен Маринов. Студентите излязоха от сградата, а Сидеров остава вътре. С него разговарят ръководителите на МВР.

В петък следобед Сидеров първо лепи плакати срещу наркотиците по фасадата на сградата на НАТФИЗ. Привечер пък нахлу в сградата на академията, като обиждаше студенти и искаше от полицията да ги арестува.

В района лидерът на "Атака" вилнее от няколко седмици, като на два пъти инспектира магазинче. Заради първия случай се иска имунитета на Сидеров, тъй като се е държал като хулиган и е ударил полицаи.
"
Господин Сидеров е задържан", заяви човек, който откза да се представи, но явно е сред симпатизантите на лидера на "Атака". Малко преди това министър Бъчварова напусна сградата на НАТФИЗ, но отказа всякакъв коментар.

Това е втора атака на Волен Сидеров срещу НАТФИЗ в рамките на два дни. В петък вечерта той, придружен от десетина души, нахлу в учебното заведение. „Сидеров и хората заплашиха студентите. Някои от тях са били обиждани грубо, наричани са с какви ли не имена. Едно момиче е в стрес и се нуждае от лекарска помощ“, разказа тогава професор Халачев.

related

Политика 9161534900742134028

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item