stoineff

Снимки: Черен петък 13 - поне 30 са убитите при терористичните атаки в Париж




Най-малко 30 души са убити при серия терористични атаки в Париж и ситуация със заложници в концертна зала във френската столица, съобщават френските медии в петък.

Няколко експлозии са чути в близост до стадион, където се провеждаше приятелска Франция и Германия футболен мач, на която присъстваха президентът Франсоа Оланд.

Полицейски хеликоптери кръжат на стадиона на север от Париж.


Полицията потвърждава само, че е имало стрелба и експлозии на стадиона, но не и на броя на жертвите.

Видео на живо от Париж можете да гледате тук.

00:40 "Шокиран съм от атаките в Париж", написа в "Туитър" британският премиер Дейвид Камерън. Той обявява, че Великобритания е готова да помогне с каквото може.

00:35 Кметството на Париж пусна в "Туитър" призив към жителите на града да не излизат от домовете си и да чакат инструкции от властите.

00:30 Според Europe 1 нова стрелба се чува в района на Халите в Париж. Междувременно американското разузнаване изрази мнение, че атаките са координирани. Френският вестник "Експрес", твърди за 42 жертви, като информацията е получена от синдиката на полицаите SGP.

00:22 часа - АП твърди за 35 убити и 100 заложници, съобщи БиБи Си.

00:15 часа - Според "Франс прес", от полицията са потвърдили за 30 жертви. Има и информации за взети заложници в концертна зала "Батаклан".

Според France 24 заложниците там са 60. Твърди се, че двама души са влезли в залата и са открили стрелба. Според първоначални информации жертвите там са 15.

23:57 часа - "Ройтерс" твърди, че експлозиите до стадиона са две. Френски медии посочват, че френският президент Франсоа Оланд, който е бил на мача Франция-Германия, е изведен от охраната си и заедно с вътрешния министър обсъждат ситуацията.

Стрелбата продължава. Постъпват сигнали и за подобни инциденти в други части на града.

related

новини 175362094300463125

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item