stoineff

Борисов: Недопустимо е полицаите да вършат незаконни действия!

Недопустимо е униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия. 

Това каза преди спешната сбирка в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. На нея бяха вътрешният министър Румяна Бъчварова, финансовият министър Владислав Горанов и главният прокурор Сотир Цацаров.

Борисов: Недопустимо е полицаите да вършат незаконни действия!

"Ще се възползвам от това, че тук са медиите и главният секретар, за да изпратя едно послание на служителите на МВР, армията, охранителните работници, които са в Министерство на правосъдието. Първо, крайно е недопустимо униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия. Това е директно към главния секретар. Има законови начини и бяхме обявили, че ще водим разговори по темите, които ги интересуват", заяви премиерът.

"Това да затвориш двумилионен град и да показваш сила е абсолютно нередно, армията даде пример как трябва да се прави. И те не са съгласни, но има надлежен ред, по който се прави", посочи Борисов. "180 милиона за 2015 година, не за догодина, а тази - даваме повече на МВР и 57 млн. повече на армията, 20 млн. за учителите, 20 млн. за догодина за спешна помощ, 45 млн. за съдебната система", обясни той. Премиерът допълни, че полицейският синдикат може би е трябвало да протестира за това как 500 лв. гаранция е превенцията срещу наскоро бития полицай. "Моля Христо Иванов за бит полицай 500 лв ли е гаранцията?", запита още Борисов.

related

Политика 8046662063818995061

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item